26 жовтня 2009

Прем'єр Ліга. 10 тур

З часу останнього огляду англійських ліг на цьому блозі сталося чимало цікавих подій: запекле та емоційне дербі "Блекберн" - "Бернлі", на яке фани чекали майже чотири роки, звільнення Гарета Саутгейта після перемоги "Мідлсбро", диво-гол в ворота "Ліверпуля" від пляжного м'яча. Це з найпам'ятливіших за минулий тиждень.

Цього ж уікенду вся увага була прикута до розбірок нагорі, тобто до матчу "Ліверпуль" - "Манчестер". "Ліверпуль" до цього програв чотири матчі поспіль, два з них в Лізі Чемпіонів, "Манчестер" програв цього сезону лише одного разу, і це було в серпні. Власники "Ліверпуля" запевняли громадськість в тому, що Бенітес залишиться попри найдовшу серію поразок з 1987 року, а Алекс Фергюсон наче застерігав чи то себе, чи то команду:
- Дербі є дербі, його може виграти будь-яка з команд. Це відбувалося дуже багато разів, і може статися будь-яка дурниця. Мені не цікаво, в якій формі вони, мені більше подобається те, в якій формі ми. Ми стабільні, а стабільність - важлива річ.

Виявляється, недарма застерігав. А добра спортивна форма тут не допомогла. Не допомогли й пляжні надувні м'ячі, якими фани "Юнайтед" закидали поле Анфілда на початку матчу. Протягом усього поєдинку було видно, що "Ліверпуль" був більш налаштований на боротьбу - гравці просто горіли бажанням перемогти. До цього бажання мерсисайдці додали ще й майстерність, злагодженість та швидкість. І, найголовніше, пару точних завершальних ударів. Це Торес переграв на 65 хвилині Фердінанда та Ван дер Сара, а потім Нгог на шостій доданій хвилині матчу остаточно добив "Манчестер Юнайтед". І все це без травмованого Джерарда, який доволі часто виступає переможним чинником для "Ліверпуля".

"МЮ" в цьому поєдинку виглядав якось блідо на фоні господарів й нічого не зміг протиставити натиску "Ліверпуля". Ані Руні, що повернувся після травми, ані Бербатов, ані Оуен, який вийшов на заміну на 74 хвилині під освистування та образливі вигуки, так і не змогли відзначитися забитим голом. Лише Ван дер Сар видав декілька гарних сейвів, таким чином врятувавши свою команду від більш принизливого рахунку.

Окрім двох голів від господарів, сталися й два вилучення, але по одному на кожного: за хвилину до закінчення основного часу Неманья Відіч отримав другу жовту картку й залишив свою команду вдесятерьох (це стало третє поспіль вилучення Відіча в матчах проти "Ліверпуля"), а п'ятьма хвилинами пізніше отримав другу жовту й Машерано. "Ліверпуль" перемагає 2:0, їхні фани, мабуть, й досі запитують "чому не можна так в кожному матчі?", а фани "МЮ" чекають на реванш на Олд Трафорді.


В інших матчах 10-го туру не завжди перемагала та команда, яка домінувала на полі й створювала безліч моментів.

"Шпори" абсолютно переграли "Стоук", що майже весь матч просидів в обороні, нанесли дванадцять ударів в рамку воріт суперника, але так і не забили. Натомість, Глен Уілан, півзахисник "Стоука", який вийшов на заміну, на 86 хвилині перекреслив одним ударом весь хід поєдинку - 1:0, перемогу святкують гості.

"Арсенал" також домінував в матчі проти лондонських сусідів "Вест Хема", забив два голи ще в першому таймі й мав багато нагод завершити цей поєдинок розгромом господарів на Аптон Парк. Але в другому таймі "каноніри" дещо розслабилися й припустилися помилок. В результаті отримали два голи у відповідь від "Вест Хема" - нічия 2:2 та втрата очок на рівному місці для "Арсенала".

Продовжує втрачати очки й "Манчестер Сіті". І теж після того, як вів в рахунку проти "Фулхема" з перевагою в два м'ячі, але завершив поєдинок внічию 2:2. Третя поспіль нічия "Сіті", з ненайсильнішими суперниками, з такими результатами в топ-четвірці довго не затримаєшся.

Цікаво, хто в неділю більше радів перемозі мерсисайдців в північно-західному дербі - фани "Ліверпуля" чи "Челсі"? Адже свою задачу "Челсі" виконали ще в суботу - здобули три очки, розтрощивши беззахисний "Блекберн" 5:0 - й могли лише спостерігати за конкурентами в неділю. Завдяки подарунку від "Ліверпуля" "Челсі" виходить на перше місце і випереджає "МЮ" на два очки.

З інших цікавих подій в Прем'єр Лізі можна виокремити першу домашню поразку "Бернлі", що програв "Уігану" 1:3, та "Портсмут", який знову не зміг здобути перемогу й залишається на останньому місці турнірної таблиці.

Результати всіх матчів:

Вулверхемптон - Астон Віла 1:1
Тотенхем - Стоук 0:1
Хал Сіті - Портсмут 0:0
Челсі - Блекберн 5:0
Бернлі - Уіган 1:3
Бірмінгем - Сандерленд 2:1
Вест Хем - Арсенал 2:2
Манчестер Сіті - Фулхем 2:2
Ліверпуль - Манчестер Юнайтед 2:0
Болтон - Евертон 3:2

Немає коментарів:

Дописати коментар