11 жовтня 2009

Україна - Англія. Роздуми після матчу

Вони все ж таки це зробили! З певною долею везіння, та з певною долею власних зусиль, Україна вчора святкувала перемогу над англійцями. Ні, я все ще не в повному захваті від гри збірної Михайличенка, і святкувати українську перемогу буду лише, коли команда завершить цю кампанію перемогою в плей-офф, але ... результат на табло. Принаймні, я вже бачу світло в кінці тунелю.

Щодо везіння, тут нам пощастило з розкладом матчів та абсолютно невмотивованими англійцями вчора на "Дніпро-Арена", пощастило також з вилученням Гріна на самому початку матча. Пенальті дійсно був, все справедливо, але ж не завжди судді справедливо свистять на нашу користь. Врешті-решт, має ж колись і нам пощастити!

Щодо власних зусилль, а не везіння, командна гра в збірної України була вчора присутня. Хоч і повільна, хоч і з неймовірною кількістю передач назад, в напрямку своїх воріт. Сподобалися дебютанти. Тут я маю віддати належне рішенню Михайличенка випустити двох дебютантів в основному складі, хоча й відомо, що великі зміни в захисті були викликані травмами Чигринського й Русола. Сподобалося, що Хачеріді й Ракицький впевнено, й без значних помилок, відіграли матч. Дуже сподобався дальній удар Ракицького по воротах Англії. Буває, що наші досвідчені гравці не хочуть брати на себе таку відповідальність, а тут дебютант. В такі моменти починаєш думати, що в України є світле майбутнє. Сподобалося також, як Шевченко відпрацьовував: і у відборі, і поставляв м'яча партнерам, і в захисті працював, коли треба було. Зізнаюся, мені до цього часто згадувався в збірній Шевченко, який бігав наодинці на половині поля суперника, й чекав, коли йому поставлять м'яча. Добре, що Україна все ж перемогла - на цьому тлі можна навіть забути й пробачити нереалізований пенальті. П'ятов, на щастя, відіграв спокійно, хоча англійці не дуже вже його й турбували.

Щодо збірної Англії, для неї цей поєдинок став добрим тренуванням в умовах підвищенної складності. Тобто, для них це стала нагода відпрацювати гру вдесятерьох, якщо доведеться так діяти на Чемпіонаті Світу. Навіть англійська преса розбирала дії своїх гравців без особливих емоцій, як це зазвичай буває. Так, розмовляють про найслабкіші місця в команді. Були нарікання щодо Глена Джонсона (хіба це вперше?), Фердінанд забарився з Мілевським, поспівчували Гріну з приводу вилучення, похвалили Джеймса за сейв після удару Ракицького, але великої критики на свою адресу збірна Англії не почула. До того ж, всі визнають, що перемога України в цьому матчі була заслужена. І навіть файєра тому не причина.

На останок лише риторичне запитання. Ті, хто називає себе справжніми фанатами, а всіх навколо презирливо "кузьмічами", і жбурляють файєра на поле, вони справді думають, що це якимось чином допоможе збірній? Коли збірна України тільки-но розпочала будувати атаки на ворота суперника, а весь цей запал перервала зупинка в матчі? Коли ми опинилися за пів-кроку від технічної поразки 3:0 через ці файєра?!!! Чи комусь хочеться, аби Україна грала плей-офф за порожніх трибун?! Англійська Футбольна Асоціація вже подала офіційну скаргу до ФІФА, чекаємо на вирок. Великий привіт метальникам-прометеям!

Немає коментарів:

Дописати коментар