13 вересня 2013

Англійська преса після матчу Україна - Англія

Вже не вперше в цьому блозі я пишу, що ставлення англійців до збірної України значно змінилося останнім часом, але не можу втриматися, аби знову це не прокоментувати. Хоча деякі англійські газети й майоріли гнітючими заголовками, дехто погодився, що нічия проти України – це добрий результат для Англії.

Оглядач The Telegraph Генрі Уінтер назвав гру збірної Англії «огидно потворною» і такою, що викриває багато технічних недоліків. На думку Уінтера в півзахисті панував безлад і втрата м’яча, з Рікі Ламбертом ізольованим в атаці, а вся Англія в безмежному боргу перед захисниками Ґарі Кейхіллом та Ашлі Коулом.

Заголовки статтей в The Guardian говорять самі за себе – «Рой Ходжсон змушений захищати «жахливу» гру Англії в Україні» або «Англія знову демонструє знайомі провали в нудній нічиїй в Україні». В такому ж стилі й інші статті в цій газеті.

А от Робі Севедж, що коментував на ВВС, підтримав Роя Ходжсона і заявив, що тренер добре виконав завдання в Україні, а в англійських фанів дуже високі очікування. Пряма цитата: «Фани ... кажуть, що Англія має їхати в Україну й перемагати 3 – 0. Це проти України! Вони у нас в групі пропустили лише 4 мячі й програли лише один матч. Нонсенс! Він [Ходжсон] організовує команду тактично дуже добре, він чудовий тренер. Негатив навколо збірної Англії та англійських фанів – це просто смішно. ... Вони поїхали в Україну, виконали свою роботу, нагорі таблиці, все що залишається зробити – виграти два матчі вдома, і вони гратимуть в Бразилії».

The Mirror зазначили, що Англія «відскочила» на Оліймпійському, зберегла ворота сухими й набрала достатню кількість очок. Але, знову ж таки, відзначили «нездатність тримати мяча», «нездатність грати в хоч якийсь звязний футбол», програш у півзахисті своєї збірної.

Хоч як не захищатиме Робі Севедж головного тренера, цього разу негатив від фанів та преси стосується не результату, а саме гри, яку демонструє Англія.

Моє особисте враження – Україна виглядала кращою, хоч і не бездоганною. Втрачені моменти, десь трошки недопрацювали, але це зовсім інша команда, позитивна команда. Команда, яка грає в футбол, яка атакує й захищається, а не перелякано бігає по полю, втікаючи від мяча, як це бувало раніше. Отже, ми вже точно доросли до рівня Англії. Тепер залишається трошки підшліфувати й підкорриґувати, й наступного разу Англія буде не лише обережно, а навіть і з острахом підходити до матчів проти України.

1 коментар: