14 січня 2010

Кубок Англії - слідом за Манчестером вилітає Ліверпуль

Як з'ясувалося вчора, "побиття" чемпіонів Англії "Лідсом" на Олд Трафорді стало не єдиною сенсацією третього раунду в Кубку Англії. Cлідом за "Манчестер Юнайтед" вчора відправився відпочивати ще один гігант Прем'єр Ліги - "Ліверпуль". А постарався в цьому випадку "Редінг".

Двома тижнями раніше команди зіграли внічию 1-1, це сталося в Редінгу, отже фани "Ліверпуля" мали всі підстави сподіватися на позитивний для них результат в рідних стінах. Та не з їхнім щастям цього сезону. Навіть, якщо взяти до уваги дві вимушені ранні заміни Джерарда й Тореса, не має права навіть трошки послаблений склад "Ліверпуля" грати так проти команди, яка посідає зараз двадцять першу сходинку Чемпіоншіпу! Це визнав навіть Карагер, який вибачився перед фанами в інтервью місцевій газеті "Ехо" за вчорашню ганьбу. Він навіть зазначив, що "Редінг" заслуговував на перемогу. Для тих хто матч не дивився, а бачив тільки статистику, може здатися, що гостям пощастило - зрівняли рахунок на доданих хвилинах, а потім забили в додатковий час. Та ні, команда з Чемпіоншіпу, в якої зараз немає постійного головного тренера, добряче вимотала господарів, мала достатньо моментів, аби забити раінше, але не склалося. Точніше, "Редінг" забив, і дуже красиво, але у власні ворота. Це був Бертранд. Вже в додані до основного часу хвилини "Редінг" таки добігався до пенальті в ворота суперника. Рахунок зрівняв Сігурдсон, а остаточно добив червоних Лонг в додатковий час.

Наводити цитати Рафи Бенітеса з його післяматчевого інтерв'ю каналу ITV, що транслював матч, не має сенсу, тому що відповіді Рафи були настільки неадекватними, що також не мали жодного сенсу. Паніка людини, в якої ситуація абсолютно вийшла з під контролю. "Ліверпуль" вже вилетів з Кубку Ліги, з Ліги Чемпіонів, тепер ще й з Кубку Англії. Про чемпіонство не мріють зараз навіть найбожевільніші оптимісти. Власники клубу поки що залишаються непорушними - заяв про звільнення Бенітеса поки що не чутно.

З інших матчів, що довелося перегравати, можна виокремити "Ньюкасл", який стильно розібрався з "Плімутом" - хет-трік від Ловеркрандса, який й оформив остаточний рахунок 3-0. І знову я можу тільки поспівчувати фанам "Плімута", вже не вперше цього сезону, бо їм довелося подолати 660 км снігових та льодових перешкод, аби побачити й пережити це.

Англія все ще залишається в сніговому полоні, рух транспорту місцями обмежений, так само обмежений й футбол. Особливо маленькі клуби. Деякі з них, як наприклад "Дарлінгтон" та "Честерфілд", вже закликають своїх фанів на допомогу - просять прийти з лопатами та розчищати сніг на стадіоні в обмін на квиток на суботній матч. У випадку з "Форест Грін", що грає дивізіоном нижче, поле звільняють від снігу не тільки фани-добровольці, але й гравці, і навіть місцеві в'язні. А "Ротерхем" навіть не закликає нікого, а терпляче чекає на відновлення ігрової форми з 12 грудня. Адже цей клуб тимчасово мешкає на легкоатлетичному стадіоні в Шефілді, а владі Шефілда й без того вистачає доріг та вулиць, які треба розчищати. Великі сподівання покладаються на "Акрінгтон Стенлі", який має приймати "Ротерхем" найближчої суботи. Коли ж, врешті решт, "мірошники" зіграють свій перший матч в цьому році?

Немає коментарів:

Дописати коментар