24 січня 2010

Кубок Англії - побиття гігантів продовжується

Черговий раунд Кубку Англії ще раз підтвердив, що змагання цього року видалось дуже цікавим. Прем'єр Ліга несе відчутні втрати, причому вилітають не середняки чи аутсайдери, а топ-клуби. Слідом за "Манчестер Юнайтед" та "Ліверпулем" сьогодні розпрощався із своїми сподіваннями на Кубок "Арсенал". Їхній заклятий ворог "Тотенхем", мабуть, святкує сьогодні цю подію, але радіти самим дуже сильно не доводиться. Адже вчора, в напруженому та цікавому поєдинку, шпори не змогли подолати "Лідс", що грає двома лігами нижче, зігравши внічию 2-2. Питання, хто гратиме в наступному раунді тепер вирішуватиметься в Лідсі.

Сьогоднішнє протистояння між "Стоуком" та "Арсеналом" вийшло не менш захоплюючим. Перша помилка канонірів на самісінькому початку матчу, й "Стоук" вийшов вперед, що ймовірно, надало їм додаткового натхнення. Це вже вкотре відзначився своїми знаменитими вкиданнями Делап, а саме голом відзначився Фулер. Пізніше він відзначився ще одним голом, знову виводячи свою команду вперед, а добив канонірів остаточно Уайтхед. За "Арсенал" забивав Денілсон наприкінці першого тайму. Поразка 3-1 - отаким невеселим вийшло повернення блудного сина "Арсенала" Сола Кемпбела, це була його перша гра.

В другому сьогоднішньому матчі сенсації не сталося, "Манчестер Сіті" переграв "Сканторп" 4-2, але, знову ж, як натхненно боролося "залізо" (так неофіційно називають цей клуб з Лінкольнширу)! Останнім часом дивитися Кубок Англії - одне задоволення, принаймні, якщо ви не вболіваєте за один з тих великих клубів, що вже вилетіли. Запекла боротьба, неймовірна самовіддача нижчих за класом команд, несподіванні результати, за це ми його й любимо.

Щодо нижчих за класом команд, на сьогодні вже достеменно відомо, що один з клубів Ліги 1 гратиме в 1/8 фіналу - "Саутгемптон". Комусь може здатися, що нічого в цьому дивного немає, адже "Саутгемптон" не маленький клуб, потужна команда, хоч і вилетіли в Лігу 1. Та ні, не зважаючи на свою відомість, "святі" не без проблем розпочали сезон навіть в цій лізі, здобувши першу свою перемогу лише у восьмому матчі у вересні. Отже, не все так легко, тож вихід до 1/8 Кубку можна вважати досягненням. Буде дуже цікаво подивитися на них в наступному раунді, якщо матч транслюватимуть (а я на це сподіваюсь), адже зійдуться вони із своїм найближчим сусідом "Портсмутом". Дербі має бути ще те.

Повністю результати сьогоднішнього жеребкування виглядають так:

Вулверхемптон/Крістал Палас - Астон Віла
Манчестер Сіті - Стоук
Дербі - Бірмінгем
Болтон - Тотенхем/Лідс
Челсі - Кардіф
Фулхем - Нотс Каунті/Уіган
Редінг - Вест Бромвіч Альбіон
Саутгемптон - Портсмут

4 коментарі:

  1. Дуже цікава й змістовна стаття! Дякую автору за неї. Дуже помітно, що це писав професіонал! Чекаю з нетерпінням на наступні статті! =)

    ВідповістиВидалити
  2. Дякую за позитивний коментар. Щодо професіонала, якщо ви мали на уазі саме репортерську роботу, то тут скоріше аматор зі стажем :) Але, філологічна освіта та переклад - то так.

    ВідповістиВидалити
  3. Оригінальний вислів "аматор зі стажем" :). А щодо репортерства, то мені здавалося, що Ви професіонал :). Хоча по статті можна з впевненістю сказати, що до неї приклав руку профі.

    ВідповістиВидалити
  4. Думаю, що певна частина футбольних журналістів в Україні саме з таких аматорів і вийшла.
    Писатиму незабаром, аби був час та натхнення. :)

    ВідповістиВидалити