01 лютого 2010

Матч уікенду: без інтриги

Вчорашній довгоочікуваний двобій між лідерами Прем'єр Ліги відверто розчарував. Точніше, розчарував "Арсенал". І зовсім не тому, що він програв, а "Манчестер Юнайтед" виграв. Були сподівання побачити яскравий футбол, рівну боротьбу, красиву гру, взагалі, якусь інтригу. І ми це частково побачили, але лише у виконанні "Манчестера". Нажаль каноніри вбили будь-яку інтригу своєю неспроможністю протистояти на рівних команді Фергюсона. Іноді було не зрозуміло, це "Манчестер" настільки потужно грав, чи "Арсенал" вдавав із себе команду з ничжчого дивізіону? Скоріш за все друге, якщо згадати передачі в ноги супернику, або навіси за лінію поля. А третій гол "Манчестера", коли захисники канонірів вчотирьох побігли за Парком, залишивши двох інших манкуніанців наодинці з воротами?! Але, навіть в цій ситуації Парку не довелося віддавати пас своїм партнерам, впорався самостійно.

Треба віддати належне й "Манчестеру". Це вже був не той "Манчестер", що грав в кубковому матчі проти "Лідса" - настрій зовсім інший. Вчора у манкуніанців виходило практично все (суперник дозволяв): встигали великими силами й захищатися, й в контратаки ходити, й індивідуально перегравали своїх опонентів по всьому полю. Три голи з п'яти ударів по воротах - така офіційна статистика. Арсену Венгеру навіть нема було про що дорікнути вчора суддям, суперникам, або своєму колезі Фергюсону, або ще комусь, як він зазвичай любить це робити. Навіть "мосьє професор" визнав, що його команда вчора провалила абсолютно все. Дарма, що забили один гол, адже навіть той - за допомогою рикошету. А краси футболу та напруження, яке ми бачили в манкуніанському дербі декілька днів тому, й сподівалися побачити й цього разу, не було.

Отже, перемога "Манчестера" є, а інтриги нагорі Прем'єр Ліги немає. Як на сьогодні, то виглядає, що за титул боротимуться знову ті ж самі два клуби. "Манчестер" терпляче вичікує, коли спотикнеться "Челсі", а тим часом сам набирає очки. А вже зовсім незабаром, майже за два тижні, очікуємо на три вищезгаданих клуби в черговому раунді Ліги Чемпіонів. Останній шанс канонірів виправитися в цьому сезоні, та чи вірять в це навіть їхні фани?

Немає коментарів:

Дописати коментар