02 грудня 2011

Євро 2012: ми знову разом в групі

Ще за декілька годин до початку жеребкування я сиділа в дуже інтернаціональній компанії, яка включала англійця та шведку. Футболу наші посиденьки не стосувалися жодним чином але я, вже відлічуючи години до церемонії в Києві, раптом збагнула: цікаво, чи не потраплять наші три країни до однієї групи? На мене подивилися дещо відсторонено: знову вона зі своїм футболом. І ось маємо ... Україна, Швеція, Франція, Англія. Власне, про Англію. Ну, як це так виходить, що з часів народження збірної України ми роками взагалі не зустрічалися з Англією, а останнім часом, що не кваліфікація, що не жереб, то усюди Англія? Тим цікавіше для мене!

Перша реакція англійських коментаторів в студії на групу D. Поважні футбольні аксакали заявили, що краще за все було б грати в групі А, але добре, що не потрапили до «групи смерті» - B. Важко не погодитися. В цілому вирішили, що група D важка, але виходити з першого місця можна. Лише поспівчували своїм вболівальникам, заявивши що Україна – найгірше місце для подорожуючих фанів. Я сподіваюсь, вони мали на увазі лише відстань, у порівнянні з Польщею. Поки що про інфраструктуру та умови перебування фанів не йдеться, подивимось чи багато критики буде від перебірливих англійців наступного літа. Щодо збірної Англії, вони мешкатимуть в Кракові й прилітатимуть в Україну на кожен матч.

Ще одна дилема для наставника англійців Фабіо Капелло - це дисциплінарне покарання від УЄФА для Руні, який має пропускати всі три групові матчі. Футбольна Асоціація подала апеляцію з проханням пом'якшити покарання, розгляд якої відбудеться 8 грудня. Втім, існує й така думка серед англійських вболівальників, що краще його на Євро взагалі не брати, бо на останньому Чемпіонаті Світу користі з нього було жодної, а в останніх двох матчах команда без нього заграла значно краще.

Немає коментарів:

Дописати коментар