12 вересня 2012

Україна здобуває перше очко в Англії

Нарешті, цього сезону українська збірна примусила англійских коментаторів говорити про себе в більш поважному тоні. Вже немає колишнього ставлення як до маленької прохідної команди. Частково на це впливає не дуже виразна гра самої збірної Англії, й останнім часом ніхто не очікує від неї чогось надзвичайного. Але, вчора саме Україна була на висоті. Аж до хвилини десь так 70-ї. А потім традиційно сіли дуже глибоко в захист, дуже рано, за що й довелося розплатитися.
   
Мабуть нічия є закономірним результатом цього матчу, хоча й прикро було втратити перевагу на останніх хвилинах матчу. Але ж були моменти й у Англії, чимало, коли мали господарі забивати. Все ж, як приємно дивитися на злагоджену, добре організовану і в захисті, і в атаці, збірну України.  Чи це Україна?! Та, що колись відсиджувалася в захисті, вичікуючи можливості контратакувати, але й це не допомагало, бо захищалися не завжди добре. Сьогодні порадували всі, якщо не завжди якістю, то принаймні запалом та бажанням грати. Знову ж таки, хвилини десь до 70-ї. Дехто з українських гравців привернув увагу дуже вибагливих фанів великих англійських клубів. Вони вже не проти аби, наприклад, Коноплянка пограв за них. Саме Коноплянку назвали англійськи медійники гравцем матчу.

Щодо англійської молоді, розчарував Клеверлі, порадував Уеллбек. Джерард ще міг показати свій клас, але іноді дуже повільно. Його вилучення з поля найбільше порадувало фанів «Ліверпуля», адже Джерард пропустить «прохідний» матч із Сан-Маріно та збереже сили для матчів за клуб.

Деякі англійські газети вже напророкували Україні вихід з групи з першого місця. Це в їхньому стилі – ще нічого не сталося, Україна зіграла лише свій перший матч, довга дорога попереду, але англійці вже «хоронять» свою команду. Пара вдалих матчів для Англії в жовтні, й все буде з точністю до навпаки. Але, Україна вперше вивозить бодай одно очко з Англії. Добрий початок!

Немає коментарів:

Дописати коментар