25 червня 2012

Англія їде додому

Англія та пенальті – це неминуча поразка. Всі англійці знають, що післяматчеві пенальті – це дострокове повернення збірної додому. Лише одного разу Англія перемогла суперника на великому міжнародному турнірі по пенальті – вдома на Євро 1996 в чвертьфіналі проти Іспанії. І взагалі, Англія традиційно не проходить далі чвертьфінала на Чемпіонатах Світу або Європи, за виключенням домашніх турнірів в 1966 та 1996 роках.

Але вчора, незважаючи на всі зловісні віщування, починаючи з кінця другого тайму та весь додатковий час, Англія грала на утримання нічиєї та сподівання на «лотерею». Англійські гравці навіть відпрацьовували пенальті на тренуванні, чого раніше зазвичай не робили! Не допомогло. А на нічию грали, бо неспроможні були вчора на більше. Італія виявилася сильнішою, більш організованою та заслужено перемогла. Харт та Террі тримали героїчну оборону, але Руні так і не набрав потрібної форми, а Янг віддавав все що міг супернику, і нема було кому закрити надзвичайно небезпечного Пірлу. Хоча перший тайм виглядав дуже жваво з безліччю нагод відкрити рахунок, як в англійців, так і в італійців. А потім англійці просто втратили сили і були не в змозі протиставити будь-що більш технічним та сильнішим італійцям. Просто чекали, коли ці муки скінчаться. З пенальті знову не пощастило.

Вперше за останні роки англійські вболівальники сприйняли це як належне і не цькують свою команду. До поразок на Євро 2012 вони підготувалися заздалегідь і радіють тому, що взагалі вийшли з групи. Після вчорашнього матчу найчастіше можна було від всіх почути «Як можна що-небудь виграти, коли ми не можемо тримати м’яча. Просто не можемо віддати пас». Ці висловлювання – підсумок виступу збірної Англії на Євро. Позитивом можна вважати те, що «вилетіли» пристойно, не програвши в основний час. І, головне, уникнули нищівного болючого розгрому від німців в наступному раунді. З такою грою краще не виходити проти потужної бундесмашини, враховуючи те, що для англійців матчі проти німців є завжди надзвичайно принциповими. Збірна Англії повертається додому відпочивати з відносно високо піднятою головою.

Немає коментарів:

Дописати коментар