07 червня 2012

Збірна Англії прибула до Кракова

В напівзнекровленому стані, із значними втратами, збірна Англія прибула на Євро 2012. До Кракова. Аби пограти в Донецьку й Києві. Втрати команди Роя Ходжсона включають Гаррета Барі, Френка Лампарда, Гарі Кейхілла. І Руні, який пропускає два перші матчі. Надодачу, щойно з’явилися новини, що Джермейн Дефо терміново виїхав додому через смерть батька. Очікується, що Дефо повернеться до лав збірної, але можна лише здогадуватися, який ефект це справить на гравця й команду в цілому.

В Роя Ходжсона було небагато часу, аби попрацювати з командою. Футбольна Асоціація Англії витримала надзвичайно довгу паузу перед тим, як назвати ім’я нового менеджера команди. Воно й на краще для англійців, тому що Хождсона в якості головного тренера збірної за цей час не дуже встигли полюбити чи зненавидіти британські медіа. І те, й інше погано для команди. І те, й інше – неабиякий тиск, якому зазвичай чомусь піддають своїх улюбленців англійці. Ходжсона, вочевидь, жодний тиск наразі не турбує, бо він насмілився залишити вдома одну із «священих корів» - Ріо Фердінанда. Публіка одразу ж запідозрила, що причина в конфлікті між Террі та Фердінандом-молодшим. Ходжсон стверджував, що причини «суто футбольні». Але після того, як травмувався Кейхілл і довелося терміново викликати заміну, Ходжсон знову залишив Фердінанда поза чемпіонатом. Натомість на Євро поїхав Мартін Келлі. Англійська публіка та багато хто з експертів обурені. Вони, як завжди, краще знають кому треба грати на великому турнірі.

Тим часом, англійська преса щоденно продовжує радувати заголовками про расизм. Нічого іншого про Україну та Польщу вони практично не пишуть. Хіба що деякі новини з табору української збірної. Окрім упередженості щодо України та Польщі (особливо України), моє враження – їм просто було не до того, аби відправити в Україну журналістів для тверезої  оціники на місці. Всі були зайняті святкуванням ювілею королеви.

Загалом настрої вболівальників в Англії песимістичні цього року. Такого патріотичного ажіотажу, як було перед ЧС 2010, зараз немає. Два роки тому, куди не кинь оком, все було прикрашено прапорами Святого Георгія, а газети «відправляли» свою збірну виключно за Кубком Світу, в гіршому випадку думали про півфінал. Чим і як все закінчилося ніхто згадувати тепер не хоче, червоно-білих прапорів навкруги обмаль, а пересічні англійці вже нічого доброго від своєї збірної не очікують. У них цього року є нагода спрямувати свою патріотичну енергію в інше русло й відволіктися від сумних футбольних думок. Щойно відсвяткували діамантовий ювілей перебування Королеви на троні. А тепер все буде обертатися навколо Олімпіади, що розпочнеться в Лондоні за два місяці.

Збірна Англії прибула вчора до Кракова в такому складі:

Воротарі: Джек Бутланд, Роберт Грін, Джо Харт.
Захисники: Лейтон Бейнз, Ашлі Коул, Філ Джагелька, Ґлен Джонсон, Філ Джоунс, Мартін Келлі, Джолеон Лескотт, Джон Террі.
Півзахисники: Стюарт Даунінг, Стівен Джеррард, Джордан Хендерсон, Джеймс Мілнер, Алекс Окслейд-Чемберлен, Скот Паркер, Тео Уоллкотт, Ашлі Янг.
Нападники: Андрю Карролл, Джермейн Дефо, Уейн Руні, Данні Уеллбек.
Головний тренер: Рой Ходжсон.
Тренери: Рей Клеменс, Рей Льюінґтон, Гарі Невілл, Девід Уотсон.

Немає коментарів:

Дописати коментар