29 жовтня 2009

Кубок Ліги: четвертий раунд


День Перший


Перший день четвертого раунду Кубку Ліги несподіванок не приніс, але розважив деякими подіями та результатами.

Єдиною нічиєю відзначилися "Сандерленд" та "Астон Віла", тож путівку до чвертьфіналу довелося розігрувати в післяматчевих пенальті. Справжнім героєм цього двобою став голкіпер "Віли" Бред Ґузан - спочатку він відбив пенальті на 82 хвилині матчу й залишив свої ворота недоторканими, а потім відбив ще три під час післяматчевої серії, яка закінчилася рахунком 3:1 на користь "Віли".

"Евертон", який зараз переживає не найкращі часи, намагався на рівних протистояти "Тотенхему", але не вийшло. 2:0 - голи від Хаделстоуна та Кіна - перемогу святкують "шпори" й виходять до чвертьфіналу.

В своєму кубковому матчі "Портсмут" відігрався на "Стоуку" за всі свої поразки та невдачі в Лізі. Велику роль в цьому розгромі відіграв нападаючий Фредерік Пікьон, якого "Портсмут" взяв в оренду в "Ліона". Два голи та один результативний пас - це частка Пікьона в загальному врожаї з чотирьох голів "помпеїв". Остаточний рахунок 4:0, окрім Пікьона голи забивали Вебер та Кану.

Ще більше голів у ворота суперника забив "Блекберн". Ланкаширцям в суперники дістався "Пітерборо", який зараз грає в Чемпіоншіпі. Втім, не зважаючи на офіційну різницю в класі, гості з Пітерборо виявили неабияку волю до перемоги. Двічі "Блекберн" виходив вперед, двічі "Пітерборо" зрівнював рахунок, причому вдруге вже граючи вдесятьох (вилучення сталося наприкінці першого тайму). Але, потім гра пішла в одні ворота - в ворота "Пітерборо". Закінчилося все це перемогою "Блекберна" 5:2, незважаючи на свинячий грип, що вирує в стані команди. За "Блекберн" забивали Педерсен, Рід (пен), Сальгадо, Маккарті, Калініч (пен), за "Пітерборо" - Велпдейл та Бойд.

Ще пару сезонів тому "Барнслі" гарно виносив з Кубку Англії й "Ліверпуль", і "Челсі", але цього разу в Кубку Ліги "Манчестер Юнайтед" їм видався не під силу. Гості з Манчестера без проблем розібралися зі скромними йоркширцями, навіть граючи резервним складом. На 7 хвилині рахунок відкрив Уелбек, а подвоїв його Оуен на 59-ій. Господарі, як не намагалися, не змогли забити у відповідь жодного голу, навіть коли "МЮ" залишилися на полі вдесятьох - це Невіл отримав червону картку вже за рахунку 2:0. Натомість, допомогти "Барнслі" вирішили їхні фани. Двоє з них вибігли на поле, коли Фостер намагався виконати удар від воріт, й забили йому гол. Рахунок на табло ці події не змінили, але матч для цієї пари закінчився арештом. За кількістю арештованих того вечора манкуніанці також не поступилися. Окрім деяких заворушень на трибунах, декілька дуже гарячих фанів "МЮ" відзначилися неадекватно, розгромивши кіоск з їжою та напоями, що знаходиться на стадіоні. Справа в тому, що поліція заборонила продавати алкогольні напої в перерві матчу. У відповідь на це неадекватні супортери вщент розтрощили та пограбували кіоск. Працівники кіоску забарикадувалися й чекали на підмогу поліції 25 хвилин. Їжа та пляшки також летіли в стюардів та поліцію з гостьової трибуни, поліція, в свою чергу, намагалася стримувати фанів за допомогою собак. Усього вісім арештованих - по чотири з кожної сторони - причому двох з них затримали вже пізніше, на залізничній станції, коли вони сміливо намагалися перешкодити потягу рушити з міця! Поліція Південного Йоркширу веде розслідування, вивчає відеозаписи подій на стадіоні та розшукує всіх причетних осіб.


День другий

Друга частина четвертого раунду Кубку Ліги ознаменувалася протистоянням двох "важковаговиків", "Арсенала" та "Ліверпуля". Обидві команди грали напіврезервними складами, з яких господарі, "Арсенал", виявилися сильнішими. Та й виглядала гра "канонірів" дещо кращою за мерсисайдців. Перший гол забив "канонір" Меріда на 19 хвилині, але вже невдовзі, на 26-ій, Інсуа рахунок зрівняв. Переможний гол забив Бендтнер на початку другого тайму. Андрій Воронін відіграв весь матч, але голом йому відзначитися не вдалося. Спочатку він відзначився помилкою, яка призвела до першого голу в ворота "Ліверпуля", потім мав пару нагод забивати, але не влучив в ворота. Він добре постачав м'яча своїм партнерам, але в другому таймі м'яч до Вороніна іноді навіть не доходив, весь "Ліверпуль" виглядав дещо "розібрано", тож "Арсенал" заслужено проходить далі.

"Челсі" не залишив жодного шансу "Болтону", і взагалі нічого не залишив від "Болтона", принаймні від його захисту, який під час виглядав просто жалюгідно. Чотири "сухі" голи від Калу, Малуда, Деку та Дрогба, жодних проблем, і "Челсі" виходить до чвертьфіналу.

В останньому матчі "Манчестер Сіті" приймав вдома "Сканторп", який грає двома лігами нижче. Для "Сканторпа" вже стало досягненням (вперше в історії) зайти так далеко в розіграші Кубку Ліги. На успіх проти "Сіті" можна було хіба що тільки сподіватися, але реально розраховувати... Все ж, після швидкого пропущенного голу (Айерланд, 6), "Сканторп" спромігся зрівняти рахунок (Форт, 26), але довго ця рівновага на протрималася. Ще чотири голи від "Сіті" поховали будь-які сподівання хоча б на пристойний результат для гостей. Із знакових подій - перший свій гол за "Ман Сіті" забив Санта Круз. Лескот, Тевез та Джонсон також відзначилися.

Всі результати 4 раунду:

Сандерленд - Астон Віла 0:0 (1:3, пен)
Тотенхем - Евертон 2:0
Портсмут - Стоук 4:0
Блекберн - Пітерборо 5:2
Барнслі - Манчестер Юнайтед 0:2
Арсенал - Ліверпуль 2:1
Челсі - Болтон 4:0
Манчестер Сіті - Сканторп 5:1

Немає коментарів:

Дописати коментар