06 жовтня 2009

Після чергового туру

Нічия між "Манчестер Сіті" та "Астон Вілою" завершила черговий надзвичайно цікавий тур в Прем'єр Лізі. Ця нічия стала п'ятою результативною в цьому турі - більше, ніж за весь час з початку сезону. Але той факт, що досі, станом на жовтень, топ-четвірка Прем'єр Ліги виглядає не так, як всі звикли її бачити, означає, що цей сезон є дійсно іншим, безперечно цікавішим.

З двох "новачків" топ-четвірки "Тотенхем" показує дещо нестабільні результати порівняно з "Манчестер Сіті", але все ще тримається на високій позиції. В наступних двох турах "шпори" мають всі шанси там закріпитися, чи навіть покращити цю позицію. Принаймні, вони вважатимуться фаворитами проти "Портсмута" й "Стоука". А справжнє випробування на міцність чекає на "шпор" вже 31 жовтня в дербі на "Емірейтс". Адже, цього сезону "Тотенхем" програвав лише топ-клубам - "Манчестер Юнайтед" та "Челсі".

Вже, здається, всі звикли, що "Тотенхем" має забивати по 4-5 голів кожного матчу, але минулої неділі це були не "шпори", а їхні сусіди "Арсенал", які просто розірвали статичну оборону "Блекберна", 6:2. Що цікаво, всі шість голів "канонірів" забивали різні гравці, тобто більше, ніж пів-команди.

В центральному матчі туру "Челсі" яскраво показав, що Рафі Бенітесу, скоріш за все, доведеться забути про чемпіонство в Прем'єр Лізі. Перемога 2:0, "Челсі" знову очолює турнірну таблицю, а "Ліверпуль" залишається за бортом топ-четвірки. Дещо зі статистики: це була 25-та зустріч між цими клубами за останні 5 років! Мабуть, вони вже втомилися один від одного.

Інша причина перебування "Челсі" на горі - "Манчестер Юнайтед", який ледь врятувався від поразки в домашньому матчі проти "Сандерленда". Рахунок вдалося зрівняти лише на четвертій доданій хвилині, як це часто буває з "МЮ". Цього разу в суперників манкуніанців нема причин нарікати на суддівство, а винити треба лише себе: безглуздий фол та вилучення Річардсона, коли "Сандерленд" вів в рахунку й залишалося дограти лише п'ять хвилин, та паніка біля своїх воріт в заключні хвилини матчу - як результат, гол у власні ворота Антона Фердінанда й поділені очки з "МЮ".

Подія туру - "Портсмут", нарешті, здобув свої перші очки в напруженому поєдинку проти "Вулверхемптона". Можливо, їм дещо пощастило з непризначеним пенальті, але ж має колись пощастити й "Портсмуту"! Ще й Джеймс врятував - видав неймовірний сейв. Якщо відверто, обидві команди мали чудові шанси, але результат 1:0 на користь "Портсмута" на табло. Герой матчу та автор голу - алжирський півзахисник, якого "Портсмут" позичив тимчасово в "Бенфіки", з не дуже милозвучним для українського вуха прізвищем.

"Бернлі" здобув перемогу над "Бірмінгемом" 2:1, таким чином зберігаючи стовідсотковий переможний показник в домашніх матчах.

Всі матчі 8 туру Прем'єр Ліги:

Вулверхемптон - Портсмут 0:1
Манчестер Юнайтед - Сандерленд 2:2
Хал - Уіган 2:1
Бернлі - Бірмінгем 2:1
Болтон - Тотенхем 2:2
Вест Хем - Фулхем 2:2
Евертон - Стоук 1:1
Челсі - Ліверпуль 2:0
Арсенал - Блекберн 6:2
Астон Віла - Манчестер Сіті 1:1


На десерт:

Лідер Чемпіоншіпа "Ньюкасл" вперше цього сезону не забив жодного голу в ворота суперників (в рамках чемпіонату), зігравши безгольову нічию з "Брістоль Сіті". Такий точно результат в поєдинку між лідерами Ліги 1, "Лідсом" та "Чарльтоном", і "Лідс" залишається єдиною командою серед усіх професійних англійських клубів, що досі ще не програла в чемпіонаті.

В найголовнішому дербі Шотландії "Рейнджерс" перемогли "Селтік" 2:1, скоротивши своє відставання до одного очка й відродивши інтригу в боротьбі за чемпіонство. Це, якщо вважати, що шотландська Прем'єр Ліга взагалі претендує на якусь інтригу.

Немає коментарів:

Дописати коментар