14 травня 2012

Свято на іншій вулиці Манчестера

Деякі вболівальники чекали цього 44 роки, деякі – все своє життя.

«Ман Сіті» виглядав зовсім не по-чемпіонські. Так, наче грати взагалі не хотілося, або зовсім не знають, що робити з м’ячем. Весь другий тайм перетворився на безглузде й незграбне довбання оборони суперника, який грав вдесятьох. Дивно, що статистика показує лише 19 кутових «Сіті». Здавалося, їх було декілька десятків. «Городяни» бездарно пасували м'яча в карний майданчик «КПР», а захисники й кіпер спокійно виносили все, що потрапляло їм у ноги, або пролітало над головами. Вони, тобто захисники «КПР», здається навіть не спітніли.  «Городяни» не намагалися того м’яча перехопити, чи навіть просто додати швидкості, пробігтися. Натомість «Рейнджерси» нанесли лише три удари по воротах «Сіті» й два з них – влучно!

Вісімдесят дев’ята хвилина матчу. Абсолютна безнадія. Все йде до найбільшого провалу в історії «Манчестер Сіті», принаймні для декількох поколінь вболівальників. На Роберто Манчіні просто сумно дивитися. За що йому таке?! Якби він не мав сивого волосся до цього матчу, він би посивів сьогодні. За що це вболівальникам, після такого сезону, після блискучої перемоги над «МЮ» два тижні тому? Навряд чи допоміг їм сьогодні будь-який валідол. Як «Сіті» спромігся забити два голи в додаткові п'ять хвилин, не могли пояснити навіть самі гравці після матчу! «Хоч чучєлом, хоч тушкой», але «Манчестер Сіті» став чемпіоном Англії! На радість і полегшення не тільки «блакитних» фанів, але й тисяч таких нейтралів як я.

Власне, нейтралітету сьогодні не було. Як супрортеру «Лідса», більшої радості сьогодні не було, аніж побачити як «любий» «МЮ» нарешті притримає свої чемпіонські амбіції й завершить сезон сходинкою нижче за своїх сусідів. А скільки ж ще в Англії та по всьому світі таких «нейтралів» - фанів інших клубів, у яких свої претензії до «МЮ». Нічого особистого. Але ж нарешті я можу написати, що Прем'єр Ліга є захоплюючою та інтригуючою, а не легко прогнозованою ще до початку сезону. На жаль, трошки не дотягнув «Тоттенхем» аби також втерти носа своїм сусідам-фаворитам. Знову ж таки, як нейтралу, весело бува дивитися на сумне обличчя Арсена Венгера який вічно бідкається то з приводу суддів, то «несправедливо» програних «Арсеналом» матчів. Ну, він зазвичай знайде на що пожалітися. Тепер може зітхнути полегшено – місце в Лізі Чемпіонів забронювали, до останніх хвилин потріпавши нерви своїм вболівальникам. Ще одні сусіди, «Евертон» та «Ліверпуль», теж порадували. Тобто своїми позиціям по закінчені сезону. З часів заснування Прем'єр Ліги «Евертону» вдалося лише раз випередити «Ліверпуль» - в сезоні 2004-05. «Челсі», вперше за останні десять років, так відчутно здав свої позиції, що не потрапив на «лігочемпіонівське» місце. Але вони можуть взяти своє цієї суботи, вболіватиму за них. Нехай вже «синім» пощастить цього разу й вони нарешті додадуть і цей трофей до своїх досягнень.

Тим часом, «Манчестер Юнайтед» довелося скасувати свою заявку на проведення параду з нагоди святкування чемпіонського титулу. Обидва манкуніанські клуби подали відповідні заявки до міськради завчасно, але переможець завджи один. Міьска рада Манчестера вже затвердила маршрут «блакитного» параду, який відбудеться в понеділок в центрі міста.


Немає коментарів:

Дописати коментар