21 вересня 2009

Уікенд-дайджест. Прем'єр Ліга. Тур 6

Уікенд, що минув, приніс нам надзвичайно цікавий тур (і не тільки в Прем'єр Лізі), безліч голів, два цікавих дербі, одне з яких і стало кульмінацією футбольного тижня. 34 голи в цьому турі й усього лише четверта нічия в Прем'єр Лізі з початку сезону! Ліга, яка ще влітку здавалася мені такою нудною в порівнянні з трьома нижчими прошарками, продовжує приємно дивувати й радувати.

Матч, якого з нетерпінням очікували не тільки вболівальники двох манкуніанських клубів, не розчарував. Після кардинальних змін на краще в плані фінансової спроможності в стані "блакитних" за останній рік, увага до манчестерського дербі була особливо підвищенною. Вперше за багато років в цьому матчі було важко визначити фаворита чи аутсайдера, адже тепер, принаймні за рівнем виконавців, команди зрівнялися. Більше того, саме "Сіті" йшли до цього матчу зі стовідсотковим переможним показником, в той час як їхні сусіди вже встигли програти один матч. Отже, питання минулої неділі було чи дійсно "Манчестер Юнайтед" вже настільки ослаб, як зявив Марк Хьюз напередодні матчу, і чи дійсно "Манчестер Сіті" виріс вже до такого рівня, що домінуватиме не тільки в Манчестері, а й в усій Англії?

"Сіті" грали без Адебайора, який відбуває трьохматчеву дискваліфікацію, а Робіньо та Санта Круз все ще перебувають на лікарняному. Попереду грав один Тевез. Навіть за таких умов, "Сіті" змогли забити три голи в ворота "Юнайтед". В Алекса Фергюсона був багатший вибір форвардів на цей матч. В атаці обидві команди виглядали чудово, але кінцевий рахунок 4 - 3 вказує на те, що захистом вони нехтували. Захист "Манчестер Сіті" виглядав під час просто жалюгідно. Я маю на увазі захисників "Сіті", чого не можна сказати про голкіпера, Шея Гівена. Якби не його блискучі сейви, рахунок для "Сіті" міг би стати непристойним. Зовсім інша картина була на протилежному кінці поля: при кращому захисті "Манчестер Юнайтед" в цілому, саме Бен Фостер своїми трагікомічними діями допоміг суперникові зрівняти рахунок та відновити впевненість в своїх силах.

Щодо усього матчу, для мене найяскравішими моментами стали: 1) перший гол Беламі, який претеднуватиме на гол місяця; 2) сам факт двох голів на останніх хвилинах, які то кидали в розпач, то дарували надію по черзі обидвом командам;3) та факт того, що один з цих голів, переможний, забив саме Оуен, якого Фергюсон випустив на поле замість Бербатова.
Для Футбольної Асоціації найяскравішим моментом матчу має стати епізод між Беламі та фаном "МЮ". Втім, цього разу не ФА, а поліція розглядає цей інциндент, навіть незважаючи на те, що офіційної скарги ніхто не подавав.
Для Марка Хьюза найяскравішим, але в негативному сенсі, став переможний гол суперника на 96 хвилині в той час, коли рефері офіційно додав до матчу 4 хвилини. Пояснюють це тим, що Беламі довго святкував свій гол, а потім ще була заміна. Правий Хьюз чи ні, але всі ми знаємо, що грати (в тому числі захищати свої ворота) треба до фінального свистка рефері. Цей матч став першою поразкою "Сіті" цього сезону.
Чекаємо на продовження манчестерського трилеру 17 квітня.

Решта клубів Прем'єр Ліги також порадували нас великою кількістю голів.
"Челсі" розтрощив "Тотенхем" 3 - 0. Це вже друга поразка "шпор" проти клубів так званої "великої четвірки", причому друга поспіль.
"Арсенал", наче катком, проїхався по "Уігану" - 4 - 0.
"Ліверпуль" зустрів шалений опір "Вест Хема", пропустив два голи, але спромігся відповісти трьома, отже мерсисайдці також святкували перемогу. Інші мерсисайдці, "Евертон", нарешті прокинулися і показали, що можуть грати на тільки в Лізі Європи - цього разу "Евертон" розгромив "Блекберн" 3 - 0. Завдяки цьому, "іриски" перемістилися з другого місця від дна турнірної таблиці в її середину.
На дні таблиці так само залишається "Портсмут", у якого 0 набраних очок після 6 турів - найгірший старт в сезоні за всю історію клубу. Цього разу "помпеї" постраждали від "Астон Віли" 0 - 2.
"Бернлі" продовжує перемагати вдома: третій домашній матч - третя перемога. "Бернлі" - "Сандерленд" 3 - 1.
"Вулверхемптон", навпаки, вперше переміг вдома, "Вулвз" - "Фулхем" 2 - 1. "Хал Сіті" продвжує пікірувати в напрямку "Чемпіоншіпа" - домашня поразка від "Бірмінгема" 1 - 0 і скоро вже слід чекати відставки Філа Брауна.
Лише єдиний матч закінчився внічию: "Болтон" - "Стоук" 1-1.

Всі матчі:
Манчестер Юнайтед - Манчестер Сіті 4:3
Челсі - Тотенхем 3:0
Евертон - Блекбер 3:0
Вулверхемптон - Фулхем 2:1
Арсенал - Уіган 4:0
Астон Віла - Портсмут 2:0
Болтон - Стоук 1:1
Бернлі - Сандерленд 3:1
Хал - Бірмінгем 0:1
Вест Хем - Ліверпуль 2:3

Немає коментарів:

Дописати коментар