14 вересня 2009

Уікенд дайджест. Прем'єр Ліга

Минулий уікенд в Англії знову видався цікавим та багатим на голи. Знову жодної нічиєї в Прем'єр Лізі!

Центральним матчем туру, безумовно, був поєдинок між "Манчестер Сіті" та "Арсеналом". Гості з Лондона вже встигли програти один матч в минулому турі, іншому "Манчестеру", а господарі, яких вже можна сміливо зараховувати до топ-четвірки, не тільки не програвали, а до цього поєдинку навіть не пропустили жодного голу. В складі "блакитних" в суботу на поле вийшли колишні "каноніри" Емануель Адебайор та Коло Туре, останній з капітанською пов'язкою. В той же час, в новоспеченному зірковому складі "Манчестер Сіті" були відсутні Тевез, Робіньо та Санта Круз. За "Арсенал" не зміг зіграти травмований Аршавін. Перший гол стався на 20 хвилині матчу: Міка Річардс пробив головою, Алмунья не здогадався стрибнути й впевнено вибити м'яч, замість цього він м'яко переправив його у власні ворота. Так "Ман Сіті" повели в рахунку, і саме за рахунку 1-0 команди пішли на перерву. В другому таймі "Арсенал" розпочав жваво, намагаючись відігратися, і це йому таки вдалося в результаті добре розіграної атаки та особистих дій ван Персі. Справжня злива голів розпочалася на 74 хвилині. Гравці "Ман Сіті", усвідомивши реальну загрозу втрати очок, перейшли в наступ. Далі, з ювелірної подачі Річардса, був не менш ювелірний, в один дотик, гол Беламі. Ще за шість хвилин Адебайор забив не менш красивий гол головою в ворота своєї колишньої команди. Остаточно добив "Арсенал" Райт-Філіпс на 84 хвилині. "Арсенал", тим не менш, не знітився, майже одразу відповів голом Росіцкі, який відсвяткував таким чином своє повернення в футбол після 20-місячної перерви, що була викликана травмою. І навіть після цього "Арсенал" міг забивати ще (ван Персі поцілив у штангу), а там, хто зна, може ще й відігралися б, але матч завершився з рахунком 4 - 2 на користь "Сіті".

Цей фантастичний та багатий на голи матч був дещо зіпсований неадекватною поведінкою Адебайора. Спочатку він заїхав шипами в обличчя лежачому на траві ван Персі, і це зовсім не схоже на ненавмисні дії. Потім, забивши свій гол, не полінився пробігти через все поле, на інший кінець, аби подратувати фанів "Арсенала". Це йому вдалося, і тепер Футбольна Асоціація визначатиме міру покарання для гравця. А покаранням може стати дискваліфікація матчів так на чотири.

Так само, як і "Манчестер Сіті", "Челсі" зберіг стовідсотковий переможний показник в Прем'єр Лізі. Цього разу "аристократи" перемогли на виїзді "Стоук Сіті", щоправда примудрилися пропустити гол першими (Файє, 32). "Челсі" забивали свої голи виключно в додатковий час першого, а потім і другого тайму, Дрогба та Малуда відповідно. 2 -1 на користь "Челсі" - остаточний результат цього матчу.

До цього туру залишалася ще одна команда, що не програвала - це "Тотенхем", який до того ж забивав в кожному матчі не менш, ніж по два голи. І цього разу "шпори" розпочали весело, зусиллями Дефо відкривши рахунок вже на перших секундах матчу проти "Манчестер Юнайтед". Але, на цьому і голи, і переможна хода "шпор" закінчилися, принаймні до наступного туру. Три голи у відповідь від "МЮ" (Гігз, Андерсон, Руні), й чемпіони виходять на другу позицію, посуваючи "Тотенхем" на четверту.

"Ліверпуль" без проблем розібрався з "Бернлі": хет-трік від Бенаюна та гол від Кюйта - чотири голи, що залишилися без відповіді.

Бірмінгемське дербі в цілому можна відзначити, як не нудне й не багате на яскраві події. Але, фани "Астон Віли" однозначно вам скажуть, що результат був того вартий, адже наприкінці матчу, на 85 хвилині, Агбонлахор забив єдиний і переможний гол в матчі. Агбонлахор забиває голи в ворота "Бірмінгема" регулярно, вже в третьому дербі поспіль.

Справжня битва відбулася між аутсайдерами цього сезону. "Болтон" та "Портсмут" поки що ведуть боротьбу за виживання, обидва клуби не набрали жодного очка до цього матчу, то ж ціна цього поєдинку була надзвичайно висока. Гості, "Болтон", тричі виходили вперед протягом матчу, "Портсмут" двічі зрівнював рахунок. Але, після того, як Кейхіл забив третій гол за "Болтон" на 89 хвилині, у господарів вже не вистачило часу відігратися.

"Портсмут" залишається єдиною командою, що не набрала жодного очка з початку сезону. Одразу ж на дним, на другій позиції знизу, розташувався "Евертон", якого, після такого вдалого минулого сезону, тут ніхто не очікував побачити. Цього разу "Евертон" програв на виїзді "Фулхему" 2 - 1.

Всі результати туру:

Уіган - Вест Хем 1 : 0
Тотенхем - МЮ 1 : 3
Сандерленд - Хал 4 : 1
Стоук - Челсі 1 : 2
Портсмут - Болтон 2 : 3
Манчестер Сіті - Арсенал 4 : 2
Ліверпуль - Бернлі 4 : 0
Блекберн - Вулверхемптон 3 : 1
Фулхем - Евертон 2 : 1
Бірмінгем - Астон Віла 0 : 1

Немає коментарів:

Дописати коментар