21 вересня 2009

Уікенд-дайджест. Футбольна Ліга

Чемпіоншіп

В Чемпіоншіпі центральним матчем туру став поєдинок між лідерами "Мідлсбро" та "Вест Бромвічем". "Боро", під керівництвом Гарета Саутгейта, йшов останнім часом непогано, в останніх двох матчах здобував перемогу з однаковим рахунком (3:1), тож ніхто й подумати не міг про такий розгром, який вчинили "річникам" гості з "Вест Бромвіча" - 5:0! Гольова злива почалася на 17 хвилині, на перерву команди пішли за рахунку 3:0, а добивання сталося вже наприкінці матчу - ще два голи в останні десять хвилин. По закінчені матчу Саутгейт розповідав про уроки, які він засвоїв цієї суботи. Та чи впевнені фани "Мідлсбро", що він їх таки засвоїв?

Ще один з лідерів, "Ньюкасл", зазнав першої поразки минулої середи в Блекпулі, але виправився вже цього уікенду, перемігши "Плімут" 3 - 1. Для виїздних фанів "Плімута" такий результат став особливо болючим після того як їм довелося подолати відстань в 660 км. Нагадаю, в Чемпіоншіпі Ньюкасл та Плімут - це два найвіддаленіші міста.

Таким чином, "Вест Бромвіч" одноосібно очолив турнірну таблицю - 20 очок, на друге місце тепер вийшов "Ньюкасл" - 19 очок, а "Мідлсбро" перемістився на третю позицію - 16 очок. Слідом за "річниками" розташувалися "Престон" та "Шефілд Юнайтед" - по 15 очок на кожного.

Прикрасою цього туру в Чемпіоншіпі стало шефілдське дербі. Господарями були "Шефілд Юнайтед", які намагалися взяти реванш у "Шефілд Уенсдей" за минулорічну домашню поразку. Реванш вдався на славу. "Юнайтед" відкрили рахунок вже на 7 хвилині й ще до перерви довели його до розгромного 3 - 0. В другому ж таймі "Уенсдей" виявили неабиякий характер і майже врятували матч, відігравши два голи. Результат 3:2 на користь господарів, фани "сов" залишилися задоволені бійцівськими якостями своєї команди й чекатимуть на суперника вдома 17 квітня.


Ліга 1

В Лізі 1 відбулася зміна лідера - "Лідс" очолив турнірну таблицю. Ще два тури тому в Лізі 1 залишалися лише два клуби, що не втратили жодного очка - "Чарльтон" та "Лідс". Тиждень тому обидва лідери синхронно зіграли внічию проти своїх суперників, отже ситуація залишалася незмінною, "Чарльтон" випереджав "Лідс" за різницею забитих/пропущених голів. Цієї ж суботи "Лідс" робив все можливе, аби покращити цю різницю, і переміг "Джілінгем" вдома 4:1. Цього все ще було недостатньо, адже "Чарльтон" вів у рахунку проти "Норвіча" протягом матчу. Так би все й завершилося, але на останніх секундах матчу надійшла радісна звістка для фанів "Лідса" - "Норвіч" зрівняв рахунок, 2:2! Тепер ситуація в турнірній таблиці виглядає наступним чином: "Лідс" - 22 очки, "Чарльтон" - 20 очок.

Багатостраждальний "Саутгемптон" нарешті здобув свою першу перемогу, проти "Йовіла", 2:0. Цього поки що недостатньо, аби полишити останню сходинку таблиці, але ознаки одужання клубу вже помітні.


Ліга 2

В Лізі 2 подією туру став вихід Сола Кемпбела в складі "Ноттс Каунті", які грали на виїзді проти "Морекамба". Ця подія стала також посміховиськом туру, адже навіть зірковий Кемпбел не зміг допомогти "сорокам", вони програли господарям 2:1. Що цікаво, як тільки-но "Ноттс Каунті" стали програвати, англійські мас-медіа припинили згадувати та показувати Свена-Йорана Еріксона. Мабуть, коли вони вигравали, то була його заслуга, а до програшів він не має жодного відношення.

В Лізі 2 таблицю одноосібно очолює "Борнмут" з 21 очками, випереджаючи "Дагенем енд Редбрідж" а замикає "Дарлінгтон", у якого лише 1 очко після восьми зіграних матчів.

Немає коментарів:

Дописати коментар