27 вересня 2009

Кубок Ліги: третій раунд

Перед тим, як писати огляд найцікавіших подій цих вихідних в Англії, підведу підсумки третього туру Кубку Ліги та жеребкування, що за ним послідувало.

Окрім матчу "Лідс" - "Ліверпуль", про який детальніше розписано в попередньому пості, в Кубку Ліги відбулося ще декілька цікавих поєдинків.

Справжнім трилером цього раунду став матч між "Стоуком" та "Блекпулом", що відбувся у вівторок. Гості, "Блекпул", комфортно вели в рахунку (2:0) до 75 хвилини, коли "Стоук" відквитав один м'яч. Саме з того моменту розпочалася злива голів. Протягом наступних п'яти хвилин господарі забили ще двічі й вийшли вперед (3:2). Одразу ж, за хвилину, "Блекпул" зрівняв рахунок (3:3), і, здавалося, додаткового часу не минути. Але, господарям таки вдалося вирвати перемогу в доданий час, на 96 хвилині матчу. "Стоук" перемагає з рахунком 4:3 і проходить до наступного раунду.

Не менш цікавою була гра в Барнслі, де однойменний клуб бореться за виживання в Чемпіоншіпі. В цьому раунді до них в гості завітав "Бернлі" з Прем'єр Ліги. Як і в попередньому матчі, гості забили першими, але не встигли фани навіть відсвяткувати гол, як "Барснлі" зрівняв рахунок. На сьомій доданій хвилині першого тайму "Барнслі" вже вийшов вперед (2:1), на самому початку матчу "Бернлі" знову забив (2:2), але переможну крапку в матчі, на 75 хвилині, все ж поставили господарі. Остаточний рахунок 3:2 і "Барнслі" виходить до четвертого раунду.

Того ж дня, у вівторок, "Ньюкасл", враховуючи чудову ігрову форму та результати команди в чемпіонаті, несподівано поступився на виїзді "Пітерборо" 2:0.

Окрім "Бернлі", більше ніхто з клубів Прем'єр Ліги не постраждав від нижчих за класом команд.

Арсен Венгер випустив резервний склад проти "Вест Бромвіча". Молодь "канонірів" спромоглася забити лише два голи проти команди, що грала вдесятерьох (на 37 хвилині було вилучено Томаса), але цього достатньо для виходу до наступного раунду.

Також відбулося декілька кубкових матчів безпосередньо між клубами Прем'єр Ліги, в яких обидва "Манчестери" перемогли своїх суперників з мінімальною перевагою, "Евертон" познущався над "Хал Сіті" 4 - 0, а "Болтон" поховав всі кубкові сподівання "Вест Хема" вже в додатковий час.

"Болтон" вразив своєю грою та результатом в матчі проти "Вест Хема". Гості, "Вест Хем", забили першими на 59 хвилині. До кінця матчу залишалося 4 хвилини, коли "Болтону" вдалося зрівняти рахунок та перевести гру в додатковий час. Цей гол, вочевидь, надав психологічну перевагу господарям та надихнув їх ще на два голи. 3:1 - перемога за "Болтоном".

"Манчестер Сіті" також не вистачило основного часу, аби вирішити задачу виходу до четвертого раунду в матчі проти "Фулхема". Команди закінчили гру в основний час за рахунку 1:1, і лише на 111 хвилині матчу Туре забив переможний гол за "Ман Сіті".


Всі результати третього раунду Кубку Ліги:

Сандерленд - Бірмінгем 2:0
Стоук - Блекпул 4:3
Сканторп - Порт Вейл 2:0 (додатковий час)
Пітерборо - Ньюкасл 2:0
Нотінгем Форест - Блекберн 0:1
Лідс - Ліверпуль 0:1
Карлайл - Портсмут 1:3
Болтон - Вест Хем 3:1 (додатковий час)
Барнслі - Бернлі 3:2
Арсенал - Вест Бромвіч Альбіон 2:0
Престон - Тотенхем 1:5
Манчестер Юнайтед - Вулверхемптон 1:0
Манчестер Сіті - Фулхем 2:1 (додатковий час)
Хал Сіті - Евертон 0:4
Челсі - КПР 1:0
Астон Віла - Кардіф 1:0


Цієї суботи стали відомі пари команд, що зіграють між собою в четвертому раунді. На цьому етапі в Кубку залишилося лише три команди, що грають в Чемпіоншіпі, тож важко було б уникнути цікавих "зустрічей" між клубами Прем'єр Ліги. Найцікавішою парою, що видав нам жереб, стала пара "Арсенал" - "Ліверпуль". Комусь із них доведеться забути про трофей, ще не дійшовши до пів-фіналу. А "Манчестер Юнайтед" та "Манчестер Сіті" отримали собі в суперники клуби з Чемпіоншіпа.

Четвертий раунд Кубку Ліги:

Ліверпуль - Арсенал
Блекберн - Пітерборо
Манчестер Сіті - Сканторп
Тотенхем - Евертон
Барнслі - Манчестер Юнайтед
Челсі - Болтон
Сандерленд - Астон Віла
Портсмут - Стоук Сіті

Немає коментарів:

Дописати коментар