18 вересня 2009

Тим часом ... Європа

Тиждень ще не закінчився, а матчів вже відбулося більш, ніж достатньо. По-перше, стартували групові етапи в Лізі Чемпіонів та Лізі Європи. По-друге, у вівторок та середу відбувся черговий тур Чемпіоншіпа. І по-третє, наступний, надзвичайно цікавий, тур Чемпіоншіпа стартує вже сьогодні ввечері шефілдським дербі. Але поки що, в цьому пості - короткий огляд виступу британських представників в євротурнірах.

Ліга Чемпіонів

Всі чотири англійські клуби, що грають в Лізі Чемпіонів, виправдали сподівання, обігравши своїх суперників. Троє з них зробили це з доволі скромним рахунком 1 - 0.

Для "Ліверпуля" матч проти "Дебрецена" став 100-им в Лізі Чемпіонів/Кубку Європи, для Рафаеля Бенітеса - 300-им на посаді головного тренера "Ліверпуля". Незважаючи на перемогу, цей подвійний ювілей вийшов якимось незграбним: окрім єдиного гола від Кюйта, господарі того вечора хронічно не влучали в ворота, гості - "Дебрецен" - неодноразово примушували фанів "червоних" понервувати, але теж без результату. Фани ж "Ліверпуля", в свою чергу, поводилися незвично тихо.
Ліверпуль - Дебрецен, 1 - 0

"Манчестер Юнайтед" спромігся забити свій єдиний гол "Бешікташу" лише на 77 хвилині. До того Фергюсону довелося навіть замінити Каріка та Руні на Бербатова з Оуеном. Втім, гол забив Скоулз. Родзинкою матча стала реакція Руні на власну заміну - невдоволене похитування головою та розгніване жбурляння бутси.
Бешікташ - МЮ, 0 - 1

"Челсі", єдиний з цих чотирьох клубів, що грав вдома, також спромігся забити лише один гол - Анелька на 48 хвилині. Щоправда, окрім пристойної гри суперника, "Порту", продемонструвати видовищний та результативний футбол завадила господарям сильна злива в Лондоні.
Челсі - Порту, 1 - 0

"Арсенал" же порадував своїх вболівальників не тільки перемогою, а й трьома забитими м'ячами в ворота "Стандарда". До цього вони змусили своїх фанів дуже понервувати - "каноніри" програвали 2 - 0 вже на 5 хвилині матчу. Наприкінці першого тайму Бендтнер зрівняв рахунок, а перемогу команді принесли два доволі пізніх голи від Вермалена (78 хвилина) та Едуардо (81).
Стандард - Арсенал, 2 - 3

Єдиний шотландський представник в Лізі Чемпіонів, "Глазго Рейнджерс" зіграв внічию в Штутгарті, непоганий результат на виїзді й гол від Буґерри.
Штутгарт - Глазго Рейнджерс, 1 - 1


Ліга Європи

"Евертон" в Лізі Європи видає зовсім інші результати, аніж в домашньому чемпіонаті. Команда, що знаходиться поки що на другому з кінця таблиці місці в Прем'єр Лізі, розтрощила грецький АЕК. Майже весь другий тайм господарі грали в більшості, але ж свої перші три голи вони забили ще коли була кількісна рівновага. Голи за "Евертон" забивали: Йобо (10), Дістін (17), Пієнар (37), Жо (82).
Евертон - АЕК, 4 - 0

"Фулхем" не зміг здобути перемогу на виїзді в Софії проти ЦСКА. Як тільки-но болгари забили гол (Мічел, 62), за три хвилини лондонці його зрівняли (Камара, 65), на тому й розійшлися.
ЦСКА - Фулхем, 1 - 1

З усіх британських представників в Європі найневдаліше розпочав "Селтік" - програв на виїзді "Хапоелю" в Тель-Авіві. При чому, шотландці забили першими, це зробив Самарас на 25 хвилині, й непогано відіграли перший тайм, але в другому таймі просто "посипалися". Два голи від "Хапоеля" під кінець матчу й перемогу заслужено святкують господарі.
Хапоель Тель-Авів - Селтік, 2 - 1

Немає коментарів:

Дописати коментар