23 червня 2009

ПАДІННЯ В ПІКЕ ТА ВИХІД ЗІ ШТОПОРУ

Цей фоторепортаж вперше було опубліковано в серпні 2007 року. У зв'язку з переїздом на новий блог, я вирішила перенести найкращі матеріали, які заслуговують на увагу широкого загалу.


Фоторепортаж з матчу “Лідс” – “Уіган” на Елланд Роуд, 4 серпня 2007 року.
"Лідс" - "Уіган" 1 - 2.


КОРОТКА ПЕРЕДІСТОРІЯ

Ще шість-сім років тому ми дивилися “Лідс” в лігочемпіонських баталіях та грали проти нього в Кубку УЄФА. Хоча процес занепаду почався ще тоді, саме Кена Бейтса звинувачують фани “Лідса” в доведенні клубу до того жалюгідного стану, в якому йоркширці опинилися зараз. Виліт в третій прошарок англійського футболу (вперше в історії клубу!), адміністрація, що означає практично банкрутство, швидкий і підозрілий перепродаж клубу, загроза ліквідації – все це події останніх місяців.

За день до товариського матчу проти “Уігана” ще не було відомо, чи дозволить Футбольна Ліга грати клубові цього сезону. Заборона будь-яких фінансових операцій новостворенної компанії, в тому числі й трансферів, призвела до того, що за тиждень до початку сезону в “Лідсі” залишалося 19 гравців! Третього серпня Футбольна Ліга все ж таки видала дозвіл клубові на участь в чемпіонаті та можливість здійснювати трансфери, але позбавила клуб 15 очок вже з самого початку сезону.


ПАДІННЯ



Занепад великого клубу




У зв’язку з нестачею гравців в воротах тепер буде стояти цей кіт – талісман “Лідса”








З найкращими побажаннями! Фани “Лідса” – Кену Бейтсу. “Bates out!” (Бейтса – геть!) – один із найпопулярніших слоганів лідсовських фанів в ці останні місяці



ЛІРИЧНИЙ ВІДСТУП


Знайомі обличчя на англійських полях. Джуліус Аґахова – гравець “Уігана”, що перейшов з помаранчевого табору до синьо-білого


ВИХІД, або без надії сподіваючись

Незважаючи на сумний розвиток подій в організаційному та фінансовому плані, гравці “Лідса” показали пристойну гру, подарувавши фанам надію. Фанатська трибуна, The Kop, знову була “на висоті”.



Деніс Вайз (на фото справа) керує командою вже майже рік, але фани й досі гадають, чого очікувати від цього тренера




Дивно, але в “Лідсі”, команді третього дивізіону англійського футболу, ще залишився гравець збірної, що грала на останньому Чемпіонаті Світу. Еді Льюіс – гравець збірної США



За мить Джермейн Бекфорд, найактивніший гравець атаки "Лідса", заб'є гол в ворота "Уігана"



А це - святкування голу







The Kop. Фани «Лідса” страждають більш за всіх від закулісних ігор власників клубу та зворотньої реакції Футбольної Ліги, але жоден з цих факторів не похитне їхню відданість та любов до команди.

Немає коментарів:

Дописати коментар