02 вересня 2009

Тим часом ... Чемпіоншіп

Після п'яти зіграних турів в Чемпіоншіпі впевнено лідирує "Ньюкасл" з 13 очками, таким чином спростовуючи мої песимістичні прогнози щодо цього клубу. Можливо, той факт, що "сорок" залишили деякі бунтівні гравці на кшталт Себастьєна Басонга, пішов на користь команді в плані її стабілізації. "Ньюкасл" втратив очки тільки в першому матчі, коли зіграв внічию проти "Вест Бромвіча" 1 - 1. З того часу "сороки" не тільки впевнено перемагали своїх суперників, але й не пропустили жодного голу в рамках Чемпіоншіпа. Найбільше забиває Амеобі - 4 голи в п'яти матчах. Остання новина з табору "Ньюкасла" - повернення Пітера Ловенкрандса в останній день трансферного вікна. На початку червня гравець заявляв, що хотів би залишится в "Ньюкаслі", але клуб не подовжив з ним контракт. Тепер же підписали як вільного гравця.

Слідом за "Ньюкаслом" розташувався "Вест Бромвіч" з 11 очками. Далі йдуть три клуби, що набрали по 10 очок: "Кардіф", "Мідлсбро", "Брістоль Сіті". Останній клуб, що потрапляє зараз в зону плей-офф - це "Престон" з 9 очками, хоча й "Шефілд Юнайтед" набрав стільки ж. Вся ця картина, в принципі, очікувана.

Однією з найбільших несподіванок, в негативному сенсі, став "Редінг". Свою першу перемогу "ройалс" здобули лише з п'ятої спроби, минулої суботи, обігравши "Барнслі" 3 - 1, який, в свою чергу, вибив "Редінг" з Кубка Ліги за чотири дні до того (2 - 1). До цього були дві нічиї та дві поразки. Очевидно, з такою грою годі думати навіть про плей-офф. Зараз "Редінг" з 5 очками перебуває на 18 позиції.

Ще несподіваніше виглядає "Іпсвіч" на другій позиції від дна турнірної таблиці. Команда, якій прогнозували боротьбу за чемпіонство під керівництвом Роя Кіна, здобула на сьогодні лише 2 очки. В останньому матчі "трактористи" не змогли обіграти "Престон", який грав весь другий тайм вдесятьох. Що ж там таке відбувається в "Іпсвічі", що навіть їхній талановитий й перспективний голкіпер, 22-річний Шейн Сапл, вирішив завершити свою кар'єру, бо "розлюбив футбол"?

"Плімут" та "Пітерборо" набрали стільки ж очок, скільки й "Іпсвіч", тобто по 2 на кожного, але одноосібним аутсайдером залишається "Барнслі" - лише одна нічия та - 8 в різниці забитих/пропущених голів. "Сканторп" перевершив навіть цей показник, маючи дефіцит в тій самій графі в 10 голів, але поки що перебуває вище зони вильоту з 3 очками.

Натомість приємно дивує "Блекпул". Цей клуб значився в потенційних аутсайдерах перед початком сезону, але поки що йде доволі пристойно, не програвши жодного матчу: чотири нічиї та одна перемога, в результаті - поточне 10 місце.

"Шефілд Уенсдей" потихеньку підбирається до зони плей-офф, але в двох матчах "совам" не вдавалося утримати свою гольову перевагу, в результаті поки що посідають 8 місце.

"Нотінгем Форест" розпочав сезон невдало, жодної перемоги після чотирьох турів, але в останньому, 5 турі, "лісники" таки здобули перемогу, та ще й яку! Минулої суботи вони зіграли один з найважливіших матчів сезону - дербі проти ... "Дербі", тобто "Дербі Каунті". В надзвичайно напруженому та насиченому подіями поєдинку, господарі ("Форест") забили три голи ще в першому таймі, але ледь не втратили перемогу, пропустивши потім два голи у відповідь. Одразу ж по закінченні матчу, окрилений успіхом та підігрітий емоціями від дербі, форвард "Фореста", Нейтан Тайсон, схопив кутовий прапорець з емблемою клубу та побіг розмахувати ним перед вболівальниками "баранів". Таке знущання над своїми фанами не сподобалося гравцям "Дербі", декілька з них одразу ж кинулися в бій. Після цього підключилися вже й інші гравці з обох сторін, а також дехто з тренерів. На радість футбольним функціонерам, фани "баранів" проявили надзвичайну холоднокровність й спостерігали цю масовку з трибуни, навіть не вибігши на поле (лише за декілька днів після подій на Аптон Парк!). Обурені коментарі від преси та розслідування від Футбольної Ліги - дербі вдалося на славу!

Ще одне цікаве дербі відбулося в Чемпіоншіпі в четвертому турі. Валійський "Кардіф Сіті" приймав вдома англійських сусідів "Брістоль Сіті". Цікавинки цьому дербі додавав і той факт, що обидва клуби ще не програвали цього сезону до поєдинку в Кардіфі. Ця рівновага була порушена господарями, що розтрощили "Брістоль" 3 - 0, і навіть могли забити більше. Втім, різниця в три очки між сусідами проіснувала лише до наступного туру. Зараз обидва клуби знаходяться в зоні плей-офф з однаковою кількістю очок.

В наступному турі, який відбудеться 12 та 13 вересня, дербі не буде, а центральним поєдинком стане матч між лідерами "Ньюкаслом" та "Кардіфом", яких розділяють лише 3 очки. Матч відбудеться 13 вересня в Кардіфі, о 14:05 за місцевим часом. Sky Sports транслюватиме цей поєдинок.



P GD PTS

1 Newcastle 5 7 13
2 West Brom 5 4 11
3 Cardiff 5 7 10
4 Middlesbrough 5 6 10
5 Bristol City 5 0 10
6 Preston 5 5 9
7 Sheff Utd 5 4 9
8 Sheff Wed 5 5 8
9 Leicester 5 1 8
10 Blackpool 5 3 7
11 Derby 5 0 7
12 Coventry 5 -1 7
13 Watford 5 0 6
14 Doncaster 5 0 6
15 QPR 5 0 6
16 Crystal Palace 5 -1 5
17 Nottm Forest 5 -2 5
18 Reading 5 -3 5
19 Swansea 5 -3 5
20 Scunthorpe 5 -10 3
21 Peterborough 5 -4 2
22 Plymouth 5 -5 2
23 Ipswich 5 -5 2
24 Barnsley 5 -8 1



4 коментарі:

  1. Привіт! Насамперед дякую за те, що оглядаєш "трясовиння" саме українською :). Це - приємне здивування. А от відсутності коментарів здивован неприємно... Хоча і сам цілком випадково дізнався про існування Твого блогу. Гм, власне, хотів запитати: чи цікавишся перебігом подій у нижчих за Чемпіоншип дивізіонах? Питаю як людина, яка потроху підтримує клуби Конференції, зокрема Кіддермінстер

    ВідповістиВидалити
  2. Привіт! Дякую за позитивний відгук. Так, у мене є таке бажання писати саме українською, до того ж інших футбольних ресурсів, присвячених англійському/британському футболу, українською не знайдеш. Щодо відсутності коментарів, насправді в мене є деякі постійні читачі, але вони, за звичкою, не залишають коментарі тут, а спілкуються зі мною на інших футбольних сайтах, де я буваю.

    Я цікавлюся нижчими дивізіонами, саме зараз збираюся написати дещо про Лігу 1 та Лігу 2. Але, за Конференцією не стільки слідкую, скільки іноді поглядаю в їхню сторону. Вболіваю я за Лідс, який зараз грає в Лізі 1 і ще за один клуб в Лізі 2 (то вже дургорядне). В Конференції, з деяких причин, іноді слідкую за результатами Йорка. Тепер придивлюся до Кідермінстера, якщо знайду щось цікаве, напишу. :)

    ВідповістиВидалити
  3. Наврядчи ти зможеш відшукати щось цікаве у теперішньому Кіддермінстері... Відсутність грошей - дуже поширений фактор. Власне, я і сам іноді пишу про Харрієрз. Ну, писав :). Навіть переклав історію клуба, але російською.

    Справа у тому, що я залишився без "домівки". Форум, на якому теревеніли шанувальники "Трясины" (с), закрився; письмовою англійською володію не достатьно вільно (але слухаю охоче), тому і блукаю, наче Привид :)). Можливо, залишусь тут, якщо ніхто не заперечуватиме...

    До речі, поздоровляю: ще одне трансферне вікно закрилося, а Бекфорд і досі у вас :).

    ВідповістиВидалити
  4. Так, Бекфорд - наше все! :)
    Ніхто не заперечуватиме, якщо залишишся тут :)
    Про всяк випадок, якщо не знаєш, є новий сайт, присвячений Чемпіоншіпу, там також на форумі обговорюють і Лігу 1, і все що захочеш. Правда, про Конференцію ще ніхто, здається, не писав, але можеш там почати.
    Ось адреса цього російського сайту - www.championship.do.am

    ВідповістиВидалити