14 серпня 2009

Британські збірні. Серпень 2009

Якщо подивитися на резуьтати британських збірних в матчах, зіграних минулої середи, можна подумати, що британський футбол переживає кризу - з чотирьох матчів жодної перемоги. Це хибне враження, бо з чотирьох матчів тільки один (збірної Шотландії) був офіційним. Але саме він став найжахливішим результатом: поразка від Норвегії 4 - 0. Якщо додати сюди результати шотландських клубів в Лізі Європи цього літа, саме ця британська країна дійсно нагадує про футбольну кризу.

Візит тартанових до Норвегії інакше як жахом не назвеш. Ну, хто б міг подумати? Впевнена, до середи норвежці про таке й мріяти не могли. Перед цим поєдинком збірна Норвегії посідала останнє місце в турнірній таблиці з трьома очками після п'яти зіграних матчів. Шотландія ж мала реальну нагоду випередити Македонію й посісти друге місце, якби хоча б зіграла внічию в середу. Розпочали шотландці непогано, мали нагоду забивати двічі, але Норвегія, витримавши перший натиск, і сама пішла в атаку. Результат - декілька фолів від Шотландії, вилучення Стівена Колдвела на 33 хвилині матчу та гол Ріісе, завдяки щасливому рикошету зі штрафного, на 35 хвилині. Після цього окрилену успіхом Норвегію понесло. Ще до перерви господарі забили другий гол, а завершили розгром шотландців вже в дргуому таймі. 4 - 0 від команди, яку в Європі навіть і близько не можна поставити поруч з фаворитами.


Щодо трьох інших британських представників, маємо дві нічиї та одну поразку, але то все товариські результати.

Англія провалила перший тайм. Дві безглузді помилки в захисті - від Фердінанда та Барі - два голи від Голандії. Але, навіть Капело не висловлював їм претензій після матчу. Важко висувати претензії, коли твоя збірна видає 100% переможний результат в офіційних матчах відбору на Кубок Світу. Всі ж розуміють, що гравці були подумки в своїх клубах, бо в суботу стартує Прем'єр Ліга. До честі збірної Англії та Капело треба сказати, що в другому таймі команда показала інший футбол. Особливо добре спрацювали заміни. Саме Дефо, що з'явився на полі в другому таймі замість Хескі, забив обидва англійські голи, врятувавши честь країни. Другий гол було забито з подачі дебютанта збірної Джеймса Мілнера. Запам'ятався позитивно також Карлтон Коул, що вийшов замість Руні. Прийнятний результат товариського матчу, 2 - 2, із приблизно рівним по силі суперником.

Пн.Ірландія останнім часом демонструє пристойні результати. Як в минулому кваліфікаційному розіграші, так і в цьому. Це, якщо брати до уваги, що від цієї країни ніхто і не очікує виходу з групи, окрім її власних вболівальників. Але, зараз Пн. Ірландія посідає друге місце в групі, після Словакії, й випереджає такі країни, як Словенія, Польща та Чехія. Минулої середи ірландці приймали вдома збірну Ізраїлю. Пожвавлення в матчі відбулося в середині першого тайму, коли Грант Маккан забив чудовий гол зі штрафного, а ізраїлітяни, в особі Ельяніва Барда, зрівняли рахунок вже за вісім хвилин потому. Власне, це були найцікавіші моменти матчу. Головна зірка північно-ірландської збірної, Девід Хілі, знову нічим не відзначився. Пн.Ірландія - Ізраїль 1 - 1.

Збірна Уельсу грала в гостях в Чорногорії. Валійці грали без свого капітана, Крейга Беламі. В цілому їм вдавалося контролювали гру, але валійський захист очевидно потребує якихось позитивних змін. Втім, і в атаці треба бути точнішими та влучати в ворота, коли випадає така нагода. Чорногорійці своїми шансами скористалися: на 31 хвилині заробили пенальті і реалізували його, а вже в доданий час першого тайму забили й другий гол. Валійці спромоглися відповісти лише одним голом, який Воукс забив на 52 хвилині. Чорногрія - Уельс 2 - 1.

Немає коментарів:

Дописати коментар