26 серпня 2009

"Вест Хем", лондонське дербі і Кубок Ліги


Безлади на стадіоні під час матчу, не тільки вибігання на поле після кожного забитого голу, але й жбурляння пляшок, каміння, та всього, що попадеться під руку - це картина з лондонського дербі між "Вест Хемом" та "Мілуолом". За стадіоном - сотні людей, що беруть участь в побоїщі, поліція викликає підкріплення, в тому числі гелікоптери, поранення та арешти. Виглядає, наче картинка з 1980-тих, але все це - прямий репортаж з поєдинку на Кубок Ліги 25 серпня 2009 року, який відбувався на Аптон Парк. Принаймні одна людина - 44-річний чоловік - отримала ножове поранення. До тих сотен на вулицях тепер ще приєднався натовп, що вийшов зі стадіону. Давно такого не було в Англії. Вважалося, що футбольним чиновникам та поліції вдалося майже викоренити футбольний хуліганізм в країні, але фани двох лондонських клубів зі старими "традиціями" несподівано для всіх зорганізували масштабне побоїще. Саме так заявляє поліція - спланована та організована акція поза межами стадіону. Впевнена, що масштаби всього цього безладу будуть уточнюватись, як мінімум, до ранку.

Поміж іншим, на самому полі все ж таки відбувся матч. Гості, "Мілуол", вели в рахунку з 26 аж до 87 хвилини, коли господарі, "Вест Хем", нарешті зрівняли рахунок. Числені фани "Вест Хема" вибігли на поле святкувати гол. В той же час на гостьовій трибуні стюарди з нечисельною підтримкою поліції ледь стримували фанів "Мілуола", аби не допустити бійки безпосередньо на стадіоні. Після відновлення матчу пішов додатковий час, в якому "Вест Хем" забив ще два голи і вийшов переможцем з цього непростого поєдинку.

"Вест Хем", на жаль, вже вдруге фігурує в сумних новинах в останні декілька днів. 22 серпня гравець цього клубу Калум Давенпорт зазнав ножових поранень і, можливо, буде змушений завершити кар'єру гравця. Наступного дня після інцинденту в будинку матері Давенпорта повідомлялося, що лікарі борються за те, аби хоча б врятувати ліву ногу футболіста. Згідно деяких джерел, Калум, перебуваючи в будинку своєї матері, де також знаходилася його сестра Кара, висловлював невдоволення друзями Кари. "Друзі", на чолі з бойфрендом сестри, незабарилися з'явитися. Бійка розпочалася в будинку, закінчилася на вулиці. В результаті і Калум, і його мати оримали ножові поранення. Як воно було насправді, нам незабаром розповість суд.

На фоні вищезгаданих новин особисте горе іще одного гравця "молотобійців" пройшло майже непоміченим. Джек Колісон покидав поле після сьогоднішнього матчу в сльозах. Два дні тому загинув його батько в автокатастрофі й Джанфранко Дзола був готовий надати своєму гравцеві відпочинок, але сам Колісон заявив, що хоче зіграти в матчі проти "Мілуола". Для Колінса це лондонське дербі було особливо виснажливим в емоційному плані.


І, власне, про футбол.

Серед інших матчів другого раунду Кубку Ліги є декілька цікавих результатів. Не встигли фани "Шефілд Уенсдей" вдосталь посміятися над сусідами з "Шефілд Юнайтед" (репортаж з Хілсборо), яких вибив з Кубку "Порт Вейл" ще на першій стадії змагання, як самі вже вилетіли від цього ж "Порт Вейла". Таким чином, стафордширський клуб став просто роковим для обох "шефілдів".
"Порт Вейл" - "Шефілд Уенсдей" 2 - 0.


"Лідс Юнайтед" отримав, хоч і не без проблем, заслужену перемогу над "Уотфордом". На сьогоднішній день "Лідс" йде без поразок і в Лізі, і в Кубку з самого початку сезону, що є найкращим показником у всій футбольній лізі. Фани клубу тримають кулаки.
"Лідс" - "Уотфорд" 2 - 1.

"Нотінгем Форест", який все ще не може налагодити гру в Чемпіоншіпі, вибив з Кубку "Мідлсбро", пропустивши при цьому першим.
"Форест" - "Мідлсбро" 2 - 1.


Решта результатів другого раунду Кубку Ліги:

Норвіч - Сандерленд 1 - 4
Вулверхемптон - Суіндон 0 - 0
Транмір - Болтон 0 - 1
Суонсі - Сканторп 1 - 2
Саутгемптон - Бірмінгем 1 - 2
Редінг - Барнслі 1 - 2
КПР - Акрінгтон Стенлі 2 - 1
Престон - Лестер 2 - 1
Портсмут - Херефорд 4 - 1
Пітерборо - Іпсвіч 2 - 1
Хал - Саутенд 3 - 1
Хартліпул - Бернлі 1 - 2
Джилінгем - Блекберн 1 - 3

Немає коментарів:

Дописати коментар