21 серпня 2009

Британці в Європі. Ліга Європи

Вчорашній результат в матчі "Динамо" Загреб - "Хартс" тільки підтвердив мої роздуми про кризу в шотландському футболі. Сподіватися на диво в матчі-відповіді не доводиться, отже чекаємо на офіційне підтвердження вильоту четвертого шотландського клубу з Ліги Європи за тиждень. Також, за тиждень чекаємо офіційного переходу "Селтіка" з Ліги Чемпіонів до Ліги Європи, адже і в матчі проти "Арсенала" в Лондоні годі сподіватися на диво.

"Динамо" Загреб - "Хартс" 4 - 0
Манджукіч 6, Пападопулос 36, Врдольяк 56, Бішчан 60


На відміну від шотландських представників, англійські клуби, переважно, радують своїх вболівальників. Окрім "Фулхема", який розпочав змагання ще з попереднього етапу та здобув добрий результат в першому матчі цього раунду, стартували в Лізі Європи "Евертон" та "Астон Віла".

"Фулхем" приймав вдома пермський "Амкар". Протягом всього матчу перевага була на боці господарів, яка і втілилася в три голи від Джонсона, Демпсі та Замора. Росіяни все ж спромоглися забити гол на чужому полі, що дарує їм надію на вихід до групового етапу Ліги Європи. Цей гол, а також травма Ендрю Джонсона, автора першого голу, мають надихнути "Амкар" на справжній бій проти "Фулхема" в матчі-відповіді.

"Фулхем" - "Амкар" 3 - 1
Е.Джонсон 4, Демпсі 51, Замора 75 - Грішин 77


"Евертон" розпочав свій домашній поєдинок проти чеської "Сігми" (тої "Сігми", що винесла шотландський "Абердін" із загальним рахунком 8 - 1!) невпевнено та знервовано. Але, вже за 30 хвилин господарям вдалося зібратися та налагодити свою гру. На 34 хвилині Луі Саа відкрив рахунок, вже за шість хвилин 18-річний півзахисник Джек Родвел його подвоїв. Не можна сказати, що гра далася "Евертону" зовсім легко, гравці "Сігми" все ж таки загрожували воротам мерсисайдців неодноразово, але ще два голи у виконанні тих же Саа та Родвела у другому таймі довели рахунок до розгромного й, практично, вивели "Евертон" до групового етапу.

"Евертон" - "Сігма" 4 - 0
Саа 34, 72, Родвел 40, 53


Неприємно здивувала своїх вболівальників "Астон Віла". Бірмінгемці грали на виїзді проти віденського "Рапіда". Команди ледь встигли розпочати матч, а голкіпер "Віли" вже виймав м'яча з сітки воріт - за 40 секунд після початку стартового свистка Желавіч забив гол. "Астон Вілі" виявилося недостатньо залишившихся 90 хвилин, аби знайти цьому гідну відповідь. Матч пройшов з мінімальною кількістю гострих моментів й залишив Мартіна О'Ніла з головним болем напередодні домашнього матчу - як іще перетасувати й без того маленький склад команди, аби, нарешті, здобути переможний результат і в Лізі Європи, і в Прем'єр Лізі.

"Рапід" - "Астон Віла" 1 - 0
Желавіч 1


Матчі-відповіді плей-офф раунду Ліги Європи відбудуться 27 серпня.

Матч Ліги Чемпіонів "Арсенал" - "Селтік" відбудеться 26 серпня.

Немає коментарів:

Дописати коментар