02 серпня 2009

З перемогою, Україно!



Браво, Україна! Браво, хлопці! Браво, Калитвинцев!


Чемпіони Європи! Красиво, впевнено, якісно. Який контраст із тим, що ми бачили на Уемблі навесні цього року в матчі між "дорослими" збірними. Успіх на Євро 2006 U-21 та сьогоднішня перемога вселяють оптимізм щодо подальших успіхів національної збірної України, хоча й зовсім не гарантують їх. На мою думку, куди дівається ця впевненість та жага до перемог на найвищому рівні, треба питати з головного тренера нашої збірної. Звичайно, я також пам'ятаю і про те, що дуже багато гравців розкривають свій талант повністю дещо пізніше, аніж в 19 років, тому й суперники в України на дорослому рівні значно сильніші.

Втім, як же ж приємно було спостерігати в фіналі абсолютну ігрову перевагу українських хлопців над однолітками, серед яких були гравці таких відомих футбольних академій, як "Арсенал" або "Манчестер Юнайтед" (Хойт, Лансбері, Уелбек) або ж володарі Кубку Англії серед юнаків з "Манчестер Сіті" (Тріппіер, Татт).

В грі ж українців приємно вразила не тільки особиста майстерність, як наприклад бомбардирські якості Гармаша, фантастичний гол зі штрафного від Коркішко, надзвичайна впевненість та контроль над своїми захисниками від Левченка, скільки командна гра та взаємодія, продумані та якісні атаки, пристойна гра в пас. Знову мимоволі напрошується запитання: куди діваються ці якості у дорослої збірної?

І все ж, сьогодні ми вперше святкуємо завоювання великого футбольного трофею українською збірною! З перемогою, Україно! Тепер хотілося б, щоб це стало тільки початком доброї традиції.

3 коментарі:

  1. Olga, добрий день!

    Не знайшов Ваших контактний даних, тому пишу в коментарях статті.

    Я не є прихильником англійського футболу, але помітив, Ваше повідомлення: "Професійний переклад футбольних матеріалів...".

    Я є адміністратором сайту http://stadion.lviv.ua, хочу зробити англійську версію сайту, так як заходять часто іноземці...

    Скільки коштують Ваші послуги?
    Оскільки проект http://stadion.lviv.ua є некомерційним, але досить популярним, чи можливо частково розраховуватися, рекламою Вашого ресурсу (чи ресурсів)?

    Якщо Вас зацікавило, напишіть будь-ласка info@stadion.lviv.ua

    З повагою, Юрій

    ВідповістиВидалити
  2. Вітаю Вас, comandos!

    Відповідь надішлю на вашу адресу

    ВідповістиВидалити