03 липня 2009

Передсезоння "великої четвірки"

На дворі вже липень, самісінька середина міжсезоння в англійському футболі, не вщухають телефони й факси клубів та агентів футболістів - трансфери в самому розпалі. Іще трошки й вболівальник почне нудьгувати за "акшеном", тобто за самим футболом в усій його красі.


Саме в ці перші дні липня футболісти та менеджери повертаються з відпусток й розпочинають тренувальні збори. Ось тут вже настав час подумати про передсезонні матчі. Тобто організатори подумали про них заздалегідь, а нам настав час подивитися на їхній розклад.


Велику кількість поціновувачів англійського футболу в Україні приваблює саме "велика четвірка" - "Манчестер Юнайтед", "Ліверпуль", "Челсі" та "Арсенал". Про них і піде мова.


Ці багаті клуби, імена яких вже давно асоціюються не тільки із спортивною грою, що зветься "футбол", але й з великим бізнесом та маркетингом, давно зрозуміли, що за межами Британських островів по всьому світу на них чекає сила-силенна споживачів їхніх футбольних брендів. Саме тому стали такими популярними передсезонні тури цих грандів, скажімо, Азією. З іншого боку, і справді, чого ото вдома сидіти? Ще обридне протягом наступного футбольного року. До того ж, велика подія й радість для місцевих фанів.


Отже, чинні чемпіони, "Манчестер Юнайтед". Серію своїх передсезонних матчей манкуніанці розпочинають з азійського туру. В період з 18 по 26 липня вони зіграють чотири матчі в чотирьох різних країнах з командами-представниками цих країн. Одразу ж після того "Манчестер" вирушає до Німеччини на Кубок Ауді (автомобільна компанія святкує 100-річний ювілей цього року) і вже 29 липня зіграє проти "Бока Хуніорс", а наступного дня на них чекатиме або мюнхенська "Баварія", або "Мілан". Останній матч перед початком сезону "Манчестер Юнайтед" зіграє вдома проти "Валенсії".

Повний розклад матчів:



18 липня, "Малайзія ХІ" - МЮ, Малайзія
20 липня, "Індонезія Супер Ліг ХІ" - МЮ, Індонезія
24 липня, "Сеул" - МЮ, Південна Корея
26 липня, "Хангжоу Грінтаун" - МЮ, Китай
29 липня, "Бока Хуніорс" - МЮ, Мюнхен
30 липня, "Баварія"/"Мілан" - МЮ, Мюнхен
5 серпня, МЮ - "Валенсія", Манчестер


"Ліверпуль" також завітає в Азію, але не одразу. Взагалі, "Ліверпуль" вирішив не сидіти на одному місці, а весь час провести в переїздах, чи той, в перельотах. Всі свої матчі команда проведе на виїзді в різних країнах, окрім останнього, який відбудеться вдома - на "Анфілд" завітає "Атлетіко Мадрід".

Повний розклад матчів:



15 липня, "Санкт Галлен" - "Ліверпуль", Санкт-Галлен
19 липня, "Рапід" (Відень) - "Ліверпуль", Відень
22 липня, Таіланд - "Ліверпуль", Бангкок
26 липня, Сингапур - "Ліверпуль", Сингапур
2 серпня, "Еспаньол" - "Ліверпуль", Барселона
5 серпня, "ФК Лин" - "Ліверпуль", Осло
8 серпня, "Ліверпуль" - "Атлетіко Мадрид", Ліверпуль


"Челсі" цього року вирушає на Захід, розважити фанів в Сполучених Штатах. Команда проїдеться по всій країні, зіграє чотири матчі в чотирьох різних містах, але не всі суперники будуть американськими. Серед тієї четвірки будуть і дуже знайомі європейські обличчя - "Інтер" та "Мілан". На останок, "Челсі" проведе матч на рідній землі, але не на "Стамфорд Бридж". "Сині" завітають до Редінга.

Повний розклад матчів:



18(19) липня, "Сіетл Саундерс" - "Челсі", Сіетл
21(22) липня, "Інтер" (Мілан) - "Челсі", Пасадена
24(25) липня, "Мілан" - "Челсі", Балтімор
26(27) липня, "Клаб Амеріка" - "Челсі", Арлінгтон
1 серпня, "Редінг" - "Челсі", Редінг


І, на завершення, "Арсенал". "Каноніри" вирішили далеко не їхати. Вони вирішили, що гроші можна і вдома заробляти. Тому, після двох виїзних матчів (один із них в Лондоні), "Арсенал" повернеться додому, де третій рік поспіль клуб проводитиме "Емірейтс Кап", або Кубок Еміратів, в якому візьмуть участь чотири команди.

Повний розклад матчів:


18 липня, "Барнет" - "Арсенал", Барнет, Лондон
29 липня, "Гановер 96" - "Арсенал", Гановер
1 серпня, "Атлетіко Мадрід" - "Арсенал", Лондон
2 серпня, "Глазго Рейнджерс" - "Арсенал", Лондон

Немає коментарів:

Дописати коментар