24 липня 2009

Британські клуби в Європі

Завершилися матчі другого кваліфікаційного раунду Ліги Чемпіонів та Ліги Європи. А з ними завершили свою участь в євролігах останні представники Північної Ірландії та Уельсу.


Північна Ірландія

Як і очікувалось після першого матчу "Гленторана", шансів у північно-ірландських чемпіонів пройти далі не було. Після програшу "Макабі" з Хайфи з рахунком 6 - 0, "Гленторан" зміг "покращити" свій результат тільки тим, що пропустив цього разу на два голи менше, але забити бодай один гол так і не спромігся. Загальний рахунок 10 - 0 на користь "Макабі" й ізраїлітяни проходять далі.

На відміну від чемпіона "Гленторана", шанси "Крусейдерс" в Лізі Європи виглядали кращими після того як команда зіграла вдома внічию 1 - 1 з македонським "Работнічкі". Але ни виїзді покращити результат не вдалося, "Крусейдерс" програли господарям 2 - 4, і "Работнічкі" проходять до наступного раунду, святкуючи перемогу із загальним рахунком 5 - 3.


Уельс

Чемпіони "Уельсу" з клубу "Рил" навіть перевершили своїх північно-ірландських колег з "Гленторана". "Рил" спромігся програти белградському "Партизану" із загальним рахунком 12 - 0 (4 - 0 вдома та 8 - 0 в Сербії).

"Бангор Сіті", останній представник Уельсу, що залишався в Лізі Європи, також вибув із змагання. Валійці так і не забили жодного гола фінській "Хонці", програвши в Фінляндії 2 - 0 та вдома 1 - 0. З перемогою 3 - 0 по сумі двох матчів "Хонка" проходить до наступного раунду.


Залишимо Північну Ірландію та Уельс до наступного сезону. Але, не все так погано в Шотландії.


Шотландія

"Фолкірк" намагався поборотися за місце в насутпному раунді й мав усі причини сподіватися на успіх, адже шотландці перемогли "Вадуц" вдома 1 - 0. Втім, пропустивши гол на 24 хвилині матчу-відповіді, вони звели попередній рахунок нанівець. В решті-решт довелося грати додатковий час, в якому господарі знову забили гол. 2 - 1 по сумі двох матчів і представник Ліхтенштейна гратиме в наступному раунді.

Продовжує приємно радувати "Мазервел". Судячи з результатів, поразки діють на цього представника Шотландії, як додаткова мотивація та натхнення. Саме так розгортались події в першому кваліфікаційному раунді, коли "Мазервел" спочатку програв вдома "Лланеллі" 1 - 0, а потім переміг валійців 3 - 0. Цього разу, програвши в Албанії місцевому "Фламуртарі" 1 - 0 в першому матчі, "Мазервел" вчинив гостям зовсім негостинний розгром 8 - 1. Вже на перерву команди йшли за рахунку 6 - 0, який включав хет-трик від Джимі Мерфі. Гол "Фламуртарі" на 64 хвилині матчу став дуже слабкою втіхою для вболівальників албанського клубу.

В наступному - третьому кваліфікаційному - раунді "Мазервел" зіграє з бухарестською "Стяуою". На цьому ж етапі стартує ще один представник Шотландії "Абердін", який зіграє проти "Сігми" з Чехії. Останній шотландський учасник Ліги Європи, "Хартс", стартуватиме раундом пізніше, на стадії плей-офф.

До своїх співвітчизників в Лізі Європи приєднається наступного тижня також "Селтік", який гратиме матч третього кваліфікаційного раунду Ліги Чемпіонів проти московського "Динамо".


Англія

І, нарешті, чекаємо "першу ластівку" з Англії - "Фулхем" розпочинає свою участь в Лізі Європи в третьому кваліфікаційному раунді матчем проти литовської "Ветри". До речі, це лише друга єврокампанія лондонського клубу за всю свою 130-річну історію.


Отже, дивимось наступного тижня:

"Селтік" - "Динамо" (М), 29 липня

"Стяуа" - "Мазервел", 30 липня
"Абердін" - "Сігма", 30 липня
"Ветра" - "Фулхем", 30 липня

Немає коментарів:

Дописати коментар