25 липня 2009

Англійське правосуддя

Не минуло й двох тижнів судового засідання, як очікувалось, а присяжні вже виправдали Стівена Джерарда.

Відеозапис, з якого видно, що Джерард б'є Макгі; зізнання Джерарда, що таки випив добряче дого вечора; підтвердження, що Макгі його не бив - все це якимось чином для суддів виглядало самозахистом.

Ні, я не бажаю Стівену Джерарду опинитися за ґратами! І погоджуюся з думкою, мовляв, з ким не буває, поговорили "по-чоловічому". Але факти, які було надано широкому загалу та рішення присяжних наводять на роздуми, що, хоч в Англії всі рівні перед законом, здається дехто все ж таки "рівніший" від інших. Інакше як тоді пояснити, що всі інші друзі Джерарда понесуть покарання, навіть той, хто не бив, а тільки погрожував потерпілому?

В своєму зверенні до Джерарда суддя сказав наступне:

- Це рішення щире, таке, що базується на всіх фактах цієї справи, і ви можете йти з цього суду з незаплямованною репутацією. Ви не починали цю бійку, її розпочав один з ваших друзів Джон Доран, коли жорстоко вдарив Маркуса Макгі ліктем в обличчя. Весь час ви наполягали на тому, що вірили, що діяли з метою виправданного самозахисту від спроби Маркуса Макгі вас вдарити, хоча й визнаєте зараз, що це було помилково. Те, що на перший погляд може здатися сторонньому глядачеві абсолютно ясною справою проти вас, виявляється зовсім не такою ясною після ретельного аналізу доказів.


Що ж, буває. Помилково побив людину з метою самозахисту, ще й за підтримки шести своїх друзів. Я навіть припускаю, що Макгі міг серйозно провокувати Джерарда й компанію весь вечір, але про такий перебіг подій досі ніхто не чув. Я також можу повірити, що рішення присяжних було цілком щирим. Тільки ж, суд відбувався в самому Ліверпулі. Цікаво, коли там обирають присяжних, їх перевіряють на приналежність до "червоного" або "синього" табору міста? І яке було б рішення суду, якби це п'яний Макгі вдарив в обличчя національну святиню Стіві Джі?

Так чи інакше, а фани "Ліверпуля" можуть спати спокійно: їхній капітан вже готовий до бою на футбольних полях. Очікується, що Джерард приєднається до команди, коли та повернеться додому після азійського турне.

Немає коментарів:

Дописати коментар