07 липня 2009

Знайомтеся, "Бернлі"! (Закінчення)

Першу частину читайте ТУТ


Подальша історія "Бернлі" нагадує казочку про попелюшку. В грудні 2006 року, як та добра фея, до клубу прийшов Брендан Флад. Успішний бізнесмен, уродженець Ланкаширу і, найважливіше, людина, яка все життя вболіває за "кларетс". Намір Флада був дуже чітким - вивести "Бернлі" до Прем'єр Ліги. Вболівальник-мільйонер почав інвестувати в клуб одразу ж: реконструкція стадіону, розбудова футбольної академії, придбання досвідченних гравців. При цьому Флад дав зрозуміти, що інвестувати власні гроші він буде не безрозсудно, а обережно, з довгостроковою стратегією. Результат незабарився. По закінчені сезону 2008/09 команда під керівництвом Оуена Койла, одного з найуспішніших молодих шотландських тренерів, зайняла 5-те місце, що надало їй право поборотися за вихід до Прем'єр Ліги через плей-офф. Розгромивши "Редінг" в півфіналі 3 - 0, "Бернлі"вистачило усього лише одного голу проти "Шеффілд Юнайтед" в фіналі на Уемблі аби нарешті мрія здійснилася. Треба зазначити, цей сезон з "Бернлі" був дебютним для Оуена Койла на теренах Англії в якості головного тренера.

Містечко Бернлі - одне з найбідніших та найпроблематичніших в соціальному плані в Англії. Отже, й місцевому футбольному клубові надзвичайно важко виживати в таких умовах. Тим цікавіше буде спостерігати за їхньою боротьбою проти гігантів Прем'єр Ліги. Але найцікавішими стануть матчі проти "Блекберна". Забудьте про "Евертон" - "Ліверпуль", про "Манчестер Сіті" - "Манчестер Юнайтед". Дивіться "Бернлі" - "Блекберн" цього сезону!

Ворожнечі між "Бернлі" та "Блекберном" вже більше ста років. Східно-ланкаширське дербі - одне з найзапекліших в Англії. Ці дві команди майже не грали одна проти одної останніми роками. Востаннє вони зустрічалися в березні 2005 року в Кубку Англії. Останній матч в рамках ліги відбувся в сезоні 2000/01. За весь цей час ці два міста (так, цілі міста, а не тільки фанати клубів) дуже скучили одне за одним й боротьба очікується не на жарт. Не "Манчестер Юнайтед" або "Ліверпуль", і не "Челсі" чекатимуть з нетерпінням в маленькому Бернлі цього року, а саме "Блекберн". Вже відомі дати матчів і вже зараз поліція почала підготовку до цього дербі: ведуться переговори з Футбольною Асоціацією та телекомпанією аби водночас забезпечити й зручний показ телетрансляції матчу, й громадський порядок в містах. А фани вже рахують скільки днів залишилося до дербі.


Матчі між "Бернлі" та "Блекберном" відбудуться 17 жовтня (в Блекберні) та 27 березня (в Бернлі).

Немає коментарів:

Дописати коментар