14 липня 2009

Тим часом ... "Манчестер Сіті"

"Манчестер Сіті" продовжує полювання на зірок. Не просто на зірок, а, останнім часом, безпосередньо на найкращих гравців своїх конкурентів. Невгамовний апетит до Джона Тері, за якого манкуніанці пропонують декілька десятків мільйонів фунтів та найбільшу зарплатню в Прем'єр Лізі; Тевез після завершення медичного огляду має підписати контракт з клубом в найближчу годину; і, нарешті, "Сіті" вже дісталися й "Арсенала", з якого хочуть увести Емануеля Адебайора. За останнього клуб готовий викласти 25 млн. фунтів.

Всі ці підписання, реальні або теоретичні, наводять на роздуми про зміну футбольної влади в Манчестері найближчим часом. В це важко повірити, бо, здавалося, ще багато років ніщо не здатне буде похитнути міць та багатство "Манчестер Юнайтед". Але, з такими щедрими витратами арабських власників "Сіті", клуб перетворюється на "Челсі" зразка 2003 року, коли лондонців викупив Роман Абрамовіч. Нескінченний потік грошей, божевільні витрати на гравців, найкращого тренера і, в результаті, перше за 50 років чемпіонство. Вже зараз витрати "Манчестер Сіті" з часів приходу арабських власників перевершили витрати Романа Абрамовича в перші три сезони з "Челсі". В той же час, чемпіони "Манчестер Юнайтед" обійшлися цього літа тільки трьома скромними підписаннями й Алекс Фергюсон заявив, що більше очікувати не слід.

Чи зможе "Манчестер Сіті" хоча б втрутитися в боротьбу за четверте місце, ще невідомо. Натомість, на мою думку, "Сіті" мають всі шанси перетворитися із добротного та симпатичного клубу, який не викликав поганих почуттів у нейтралів, на загальний об'єкт ненависті багатьох фанів. Так, як це сталося із скромним (до 2003 року) клубом "Челсі".

А поки що підготовка "Манчестер Сіті" до нового сезону йде за планом. "Блакитні" вже зіграли внічию (1-1) з "Мюнхеном 1860" і, як тільки-но отримають підпис Тевеса, відправляться в турне до Південної Африки. Там вони візьмуть участь в міні-турнірі "Vodacome Challenge", де їхніми суперниками стануть місцеві "Орландо Пайратс" та "Кайзер Чіфс". Останні передсезонні матчі "Манчестер Сіті" зіграє в Англії: виїзд до "Барнслі" та, на завершення, прийматимуть вдома "Селтік".


Повний розклад передсезонних матчів "Манчестер Сіті":

18 липня, "Орландо Пайратс" - "Манчестер Сіті", ПАР
21 липня, "Кайзер Чіфс" - "Манчестер Сіті", ПАР
25 липня, фінал, "Орландо Пайратс"/"Кайзер Чіфс" - "Ман. Сіті", ПАР
1 серпня, "Барнслі" - "Манчестер Сіті", Барнслі
8 серпня, "Манчестер Сіті" - "Селтік", Манчестер

Немає коментарів:

Дописати коментар